Έτοιμες για τα Χριστούγεννα; Το Deluxe το αγαπημένο περιοδικό προτείνει μέσα από το περισκόπιο του!

Το αγαπημένο γυναικείο περιοδικό μάς προετοιμάζει για τις γιορτινές μέρες...

«Από την ομορφιά κι ακόμη παραπέρα»

Τα εικονικά πορτραίτα του έκαναν τον Irving Penn ένα θρύλο στο χώρο της μόδας. Το στυλ του καθόρισε το πρότυπο των fashion editorials και τον ανέδειξε δικαίως σε έναν από τους καλύτερους φωτογράφους του περασμένου αιώνα. Τώρα, μία μεγάλη έκθεση ρετροσπεκτίβα με τίτλο «Irving Penn: Beyond Beauty» επιχειρεί να αναδείξει τις σημαντικότερες στιγμές στην πολυετή επαγγελματική του πορεία. Από τις πρώτες του φωτογραφίες στη δεκαετία του ‘30 στα πορτραίτα των stars του ‘40 και στις μεγάλες φωτογραφήσεις στα περιοδικά μόδας, η έκθεση θα φωτίσει όλες τις πλευρές του εντυπωσιακού φωτογράφου που κατάφερε να καταρρίψει τα όρια μεταξύ μόδας και τέχνης και να γίνει σημείο αναφοράς για κάθε φωτογράφο που τον διαδέχτηκε. 


 
American Art Museum 
Έως 20 Μαρτίου του 2016, Ταξιδεύουμε με τη Louis Vuitton

Η ιστορία του οίκου Louis Vuitton μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό ταξίδι μέσα από τη νέα του έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Παρίσι. Οι µεγαλοπρεπείς πόρτες του Grand Palais στο Παρίσι θα ανοίξουν για την έκθεση “Volez, Voguez, Voyagez - Louis Vuitton”, που έχει σκοπό να ιχνηλατήσει την πορεία του οίκου  από το 1852, οπότε και ιδρύθηκε, με σημείο αναφοράς αυτής της πορείας τα θρυλικά πλέον µπαούλα ταξιδιού. Εννιά διαφορετικοί χώροι θα αφιερωθούν στην τέχνη του luxury travel μέσα από δηµοφιλή, εκκεντρικά, αλλά και κλασικά µοντέλα που παρουσιάζουν την ιστορία του ταξιδιού και των αποσκευών στον χρόνο.

Grand Palais
Έως τις 21 Φεβρουαρίου, The Fashion groupies

Κάποτε απασχολούσαν τα περιοδικά για την ανήσυχη ζωή τους και για τη λατρεία τους στα μουσικά συγκροτήματα. Συχνά μάλιστα τα μέσα τις κατηγορούσαν για τον προκλητικό τρόπο ζωής τους και την έντονη σεξουαλική τους ζωή. Οι groupies των‘60s παίρνουν τώρα την εκδίκησή τους και αναγνωρίζονται για την προσφορά τους στη διαμόρφωση ενός νέου στυλ. Οι πρώιμες μουσικές fashionistas δοξάζονται στο νέο coffee table βιβλίο “Groupies and Other Electric Ladies.” Συναναστρέφονταν με μερικούς από τους μεγαλύτερους θεούς της  μουσικής όπως τον Jimi Hendrix ή τον  Jim Morrison. Έγιναν μούσες τους, αλλά και βοηθοί, στυλίστες, φίλες, ερωμένες ή ακόμα και σύζυγοί τους. Αυτό όμως που είχαν όλες κοινό ήταν το ξεχωριστό στυλ. Μάλιστα το περιοδικό Rolling Stone αντιλαμβανόμενο την επιρροή τους, τους είχε αφιερώσει κι ένα ειδικό τεύχος με φωτογραφίες από τον Baron Wolman. Τώρα, για πρώτη φορά, οι πρωτότυπες φωτογραφίες των εικονικών αυτών γυναικών έχουν δημοσιευθεί σε βιβλίο που με τον κομψό και μποέμ χαρακτήρα του παρουσιάζει με σεβασμό αθέατες πλευρές τους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ