O φιλέλληνας Βέλγος Jimmy Jamar μάζεψε πάλι χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολείων της Βορείου Ελλάδας

Για τέταρτη φορά φέτος «ένας Βέλγος με ελληνική ψυχή», ο Τζίμι Τζαμάρ, εμπνευστής του συλλόγου «12 ώρες για την Ελλάδα», συγκέντρωσε χρήματα για τις ευπαθείς ομάδες της Ελλάδας και συνεχίζει να κινητοποιεί την κοινωνία του Βελγίου, υπέρ μιας θετικής εικόνας της χώρας μας.

Στη μικρή τελετή που έγινε σήμερα στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Τζαμάρ παρέδωσε τραπεζική επιταγή 28.883 ευρώ με τα έσοδα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκαν το 2015, προς την πρόεδρο του Ιδρύματος International Foundation for Greece, Ασπασία Λεβέντη.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία», στόχος της οποίας είναι η αγορά πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία στη Βόρειο Ελλάδα. Ο Σύλλογος θα μπορέσει το 2015 να θερμάνει 25 σχολεία, ενώ η συγκεκριμένη δράση θα συνεχιστεί και το 2016.

Ένα επιπλέον αποτέλεσμα της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία δεσμών μεταξύ βελγικών και ελληνικών σχολείων και η αξιολόγηση άλλων αναγκών που έχουν τα σχολεία και τα χωριά, όπως, για παράδειγμα, η πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όπως είπε ο κ. Τζαμάρ, στις εκδηλώσεις του συλλόγου δίνουν πάντοτε το «παρών» καλλιτέχνες όπως οι Λ. Μαχαιρίτσας, Δ. Σαββόπουλος, Π. Μουζουράκης, Κ. Φέρρης.

Σημειώνεται ότι το 2015 οργανώθηκαν δύο συναυλίες: Η πρώτη, το Μάιο στη Λιέγη με την ευκαιρία των 90ών γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη με την Αλεξάνδρα Γκράβας, τον Πέτρο Μπούρα, την Δέσποινα Αποστόλου- Holscher και τον Παναγιώτη Μάργαρη και η δεύτερη τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες με την πρεμιέρα της παράστασης «Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρρη και της Θέσιας Παναγιώτου.

«Εκτός από την οικονομία και την πολιτική υπάρχει και ο πολιτισμός», δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνος Καρβούνης, προσθέτοντας ότι μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο Τζίμι έχει κινητοποιήσει τις Βρυξέλλες εναντίον των αρνητικών στερεοτύπων κατά της Ελλάδας και βοηθάει σε μια στιγμή που το έχουμε ανάγκη. Η κ. Λεβέντη ανήγγειλε ότι αύριο κιόλας θα επισκεφθεί τις σχολικές μονάδες στον Έβρο, για τις οποίες έχει συγκεντρωθεί η βοήθεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ