Νορβηγία: Εικόνες και βίντεο με αποκεφαλισμούς βρέθηκαν σε κινητά & tablets των προσφύγων

Στα κινητά και τις αποσκευές προσφύγων που έφθασαν στη Νορβηγία, οι αρχές ανακάλυψαν μακάβριες εικόνες και βίντεο με εκτελέσεις και αποκεφαλισμένα πτώματα, καθώς και σημαίες του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως γράφει η Nettavisen, κατά τις έρευνες που διεξήγαγε η νορβηγική αστυνομία εντόπισε φωτογραφίες θυμάτων των ισλαμιστών, μεταξύ αυτών και νεκρών παιδιών. Οι νορβηγικές αρχές είναι αντιμέτωπες με μεγάλη αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα της χώρας.

«Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους βρήκαμε αυτές τις εικόνες. Ο ένας είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να ήταν μάρτυρες γεγονότων και θέλουν να δείξουν στον κόσμο αυτά που είδαν. Εναλλακτικά, θα μπορούσαν να φέρουν σύμβολα τρομοκρατικών οργανώσεων μέσα από τις οποίες πέρασαν. Μπορεί να φαίνεται ανησυχητικό, αλλά ίσως υπάρχουν άλλες εξηγήσεις πέρα από την στήριξη στους τρομοκράτες» δηλώνει ο Έρικ Χάουγκλαντ, επικεφαλής του προγράμματος χορήγησης ασύλου της Νορβηγίας.

Σύμφωνα με το RT, η χώρα έχει κάνει πιο αυστηρούς τους κανόνες χορήγησης ασύλου από τον Νοέμβριο, προκειμένου να περιορίσει το προσφυγικό κύμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ