Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Πέφτουν οι υπογραφές για την επιδότηση ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα

 Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αρμόδια για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους, θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου το πρωί της Δευτέρας (14/12) θα υπογράψει κοινή δήλωση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η κοινή δήλωση θα υπογραφεί στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τη στήριξη 20.000 προσφύγων στην Ελλάδα , σε συνέχεια των αποφάσεων που πάρθηκαν κατά την Συνάντηση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στις 25 Οκτωβρίου 2015.
Στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσουν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ο Γκεόργκε Οκοθ-Ομπο και την ελληνική κυβέρνηση ο αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Νωρίτερα την ίδια μέρα η αντιπρόεδρος της ΕΕ θα επισκεφθεί το Κέντρο υποδοχής προσφύγων στον Ελαιώνα.
Με αφορμή την υπογραφή Kοινής Δήλωσης και της επίσκεψης στην Αθήνα της αντιπροέδρου της Κομισιόν, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης υπογράμμισε ότι «η κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προσφυγική κρίση είναι καθολική και αποφασιστική και καταδεικνύει την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης».
«Προϋπόθεση για την αντιμετώπισή της είναι η συνεργασία των κρατών μελών», τονίζει και σημειώνει ότι «η Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε αποφάσεις για την υλοποίηση τριών σημαντικών μέτρων ώστε αφενός να επωφεληθεί από υλική υποστήριξη από τα άλλα κράτη μέλη και αφετέρου να ενισχύσει το επιχειρησιακό της δυναμικό σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Όλα αυτά τα μέτρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Τώρα κάνουμε άλλο ένα σημαντικό βήμα». Με την επικείμενη υπογραφή της κοινής δήλωσης, προσθέτει, υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της Διάσκεψης των Δυτικών Βαλκανίων».
Πιο συγκεκριμένα, «ξεκινάει επισήμως το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, βάσει του οποίου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα επιδοτεί το ενοίκιο για 20.000 πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, με ευρωπαϊκούς πόρους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ