Ο Βαγγέλης για τα "γαλλικά" του: Δεν είμαι παρορμητικός, είμαι αυθεντικός, έτσι μιλάω

Δεν αποχωρεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα που υπονοούν κάτι τέτοιο, ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

 

Ο κ. Μεϊμαράκης, στη συνέντευξη του στον Αντώνη Σρόιτερ, εξαπέλυσε επίθεση στους συνυποψηφίους του για το θέμα που έχει προκύψει με τη διοργάνωση των εκλογών: «Έχουμε συνδυάσει το τεχνικό ζήτημα με την πολιτική. Ένα εξόχως πολιτικό ζήτημα το χουμε αναγάγει σε τεχνικό. Εγώ είχα ζητήσει να υπάρχουν κατάλογοι. Το αρνήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι, με αποτέλεσμα να χουμε μια τεχνική διαδικασία που δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί. Εδώ πέφτει το taxis για το οποίο έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια» ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Είναι η μόνη διαδικασία εκλογής χωρίς καταλόγους, είναι μια νεοδημοκρατική διαδικασία κι όχι εθνικών εκλογών».

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις δηλώσεις των συνυποψήφιων σχετικά με την επιλογή της εταιρείας. «Ζητήθηκε η παραίτησή μου για ένα τεχνικό ζήτημα, για το οποίο είχαμε μάλιστα συζητήσει. Έχω την ίδια ευθύνη με τον Τζιτζικώστα. Εγώ ίσως έχω και τη λιγότερη γιατί μου απαγόρευσαν να συμμετέχω στην ΚΕΦΕ. Δεν μπορείς να πάρεις εύκολα την απόφαση αναβολής των εκλογών. Βγήκαν και ζήτησαν την παραίτησή μου. Δεν ενοχλήθηκα, αν και ποτέ στο κόμμα μας δεν είχε ζητηθεί παραίτηση προέδρου. Δεν το ζήτησαν και παλιοί στο κόμμα, το ζήτησαν άρτι αφιχθέντες».

«Με στενοχώρησε η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και των συνυποψηφίων μου», είπε ανάμεσα σε άλλα και εξήγησε πως «δεν μπορείς να μην έχεις την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής σου ομάδας την ώρα που η χώρα περνά κρίσιμες φάσεις». Σχετικά με  τη φρασεολογία του την επόμενη της αναβολής των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Δεν είμαι παρορμητικός, είμαι αυθεντικός, και τα “γαλλικά” τα έχω στην καθομιλουμένη, δεν ήταν κάτι ξεχωριστό εκείνες τις μέρες, εγώ έτσι μιλάω. Δεν επιτέθηκα, εγώ ρώτησα “γιατί ζητάτε την παραίτησή μου;” Η παραίτηση μου έδειξε το ήθος μου, ότι δεν είμαι γαζωμένος στην καρέκλα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ