Μήνυμα - προειδοποίηση του Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα: Αναγκαίο το ΔΝΤ

Ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προειδοποιεί την Αθήνα για την αναγκαιότητα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

Είναι «αναγκαία» η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, σημείωσε ο Πιερ Μοσκοβισί λίγο μετά τις σκληρές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ τόνισε πως ο κύριος όρος που θέτει το ΔΝΤ είναι η επιτυχία του προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη,  να μην αμφισβητεί το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έδωσε ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, σχολιάζοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί την εμπλοκή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε νωρίτερα σύμφωνα με το Reuters ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος έκανε αρκετά δηκτικά σχόλια για την Αθήνα, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων ως «συμβουλή» στον Αλέξη Τσίπρα. Οι δηλώσεις Σόιμπλε προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιες απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ