Lonely Planet: H λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις για να ταξιδέψεις το 2016

Τις προτάσεις του με τα 10 καλύτερα μέρη για να επισκεφθεί κάποιος το 2016 ανακοίνωσε το γνωστό ταξιδιωτικό portal, Lonely Planet.

1. Κότορ, Μαυροβούνιο

Αυτή η πανέμορφη, μικρή παραθαλάσσια πόλη του Μαυροβουνίου, με το παλιό λιμάνι και το βενετσιάνικο τείχος, αποκαλείται συχνά και ως το "νοτιότερο  Φιόρδ της Ευρώπης". Κύριος πόλος έλξης του Κότορ είναι τα Ενετικής επιρροής κτήριά του και ο γαλήνιος κόλπος του.

2. Κίτο, Εκουαδόρ

Η πρωτεύουσα του Ισημερινού, κτισμένη δίπλα στον ποταμό Γκουαλαμπάμπα και στο ηφαίστειο Πιτσίντσα, αποτελεί ένα απο τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι δε μετά το Λα Πας της Βολιβίας, η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου.

3. Δουβλίνο, Ιρλανδία

Το όνομα της πρωτεύουσα της Ιρλανδίας σημαίνει στα ιρλανδικά «Μαύρος Βάλτος» (dubh και linn). Αλλά το Δουβλίνο μόνο ως τέτοιος δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Αντίθετα οι φιλόξενοι κάτοικοι του και η φημισμένη νυχτερινή ζωή του, έχουν κάνει την πόλη ιδιαίτερα ελκυστική τα τελευταία χρόνια.

4. Τζορτζ Τάουν, Μαλαισία

Μια απο τις μεγαλύτερες πόλεις της Μαλαισίας και ένα απο τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η Τζορτζ Ταουν εχει πληθυσμό 500 χιλιάδες, ενω στα περίχωρα του ζούν ακόμη 2 εκατομμύρια κάτοικοι. Το όνομα της προς τιμή του Βρετανού βασιλιά Γεωργίου ΙΙΙ.

5. Ρότερνταμ, Ολλανδία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας και το πιο σπουδαίο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρότερνταμ είναι γνωστό για τον high tech τρόπο ζωής του, την εξαιρετική αρχιτεκτονική του και το πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων που φιλοξενεί.

6. Μουμπάι, Ινδία

Γνωστή επίσημα μέχρι το 1955 ως Βομβάη, αποτελεί την πολυπλυθέστερη και πλούσιότερη πόλη της Ινδίας, με πληθυσμό που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια κατοίκους και με ΑΕΠ που είναι το υψηλότερο σε όλη την νότια Ασία.

7. Φριμάντλ, Αυστραλία

Ως το λιμάνι που εξυπηρετεί την πόλη Περθ στη Δυτική Αυστραλία, το Φριμαντλ είναι γνωστό και για τα αποικιακού ρυθμού κτίρια του. Με πληθυσμό μόλις 25 χιλιάδων κατοίκων, η μικρή παραθαλάσσια πόλη φημίζεται για τα εστιατόρια και τις αθλητικές δραστηριότητες του.

8. Μάντσεστερ, Αγγλία

Μια από τις πιο γνωστές πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας, πατρίδα δύο από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας και με μια από τις πιο διάσημες μουσικές σκηνές στον κόσμο, το Μάντσεστερ της Αγγλίας αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

9. Νάσβιλ, ΗΠΑ

Η πρωτεύουσα του Τένεσι είναι παγκοσμίως γνωστή για την μουσική βιομηχανία της, με αρκετούς να την ονομάζουν η «Πόλη της Μουσικής» των ΗΠΑ. Η πατρίδα της Κάντρυ μουσικής έχει πληθυσμό 650 χιλιάδων κατοίκων, ενώ είναι φημισμένη για την νυχτερινή διασκέδαση της.

10. Ρώμη, Ιταλία

Η «αιώνια πόλη» και πρωτεύουσα της Ιταλίας, είναι διάσημα για τα αρχαία μνημεία της, το καλό φαγητό της, την εντυπωσιακή μόδα της και τους πανέμορφους κατοίκους της. Το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1980.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ