Είναι μόλις 2 ετών! Από τη Συρία βρέθηκε μόνος του στον Έβρο - Αναζητούνται οι δικοί του

Ένα 2χρονο αγοράκι από τη Συρία που, χωρίς να γνωρίζουμε πώς, χάθηκε από τους γονείς του, περιπλανιόταν μόνο του στα σύνορα του Έβρου και βρήκε καταφύγιο στους ανθρώπους της οργάνωσης ΜΕΤΑδράση.

Όπως έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις παιδιών, στόχος της οργάνωσης τώρα είναι να εντοπίσει τους γονείς του μικρού προσφυγόπουλου.

Δυστυχώς υπολογίζεται πως χιλιάδες παιδιά έρχονται μόνα τους στην Ελλάδα, έχοντας χάσει τους γονείς τους ή έχοντας χωριστεί απ’ αυτούς.

Κατα τους τελευταίους επτά μήνες μετρούνται συνολικά 256 παιδιά. Άμεσα τα μετέφεραν στο ΚΕΠΥ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησής τους και να τους προσφέρουν φροντίδα, υποστήριξη και προστασία από τα κυκλώματα διακίνησης και εκμετάλλευσης. Ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με το iefimerida, ώστε τέσσερα (4) παιδιά να επανενταχθούν στις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα τα συνόδευσαν μέχρι εκεί, ενώ βοήθησαν δύο παιδιά να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ασύλου τους

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ