Με βήμα ....ταχύ & την ίδια ομάδα η ΝΔ πάει στις εκλογές της 13ης Δεκεμβρίου - Για όλα φταίνε ...τα κομπιούτερς 

Ομάδα που σκίζει δεν την αλλάζεις .... κατέληξε  η ΝΔ & προχωράει σε εκλογές με τους ίδιους ανθρώπους που τους έριξαν ευθύνες γιά το φιάσκο προχθές ,  στις νέες εκλογές της 13 ης Δεκεμβρίου . 
 

Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν παραιτηθεί ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας διασταυρώνουν τα ξίφη τους και παραμένουν υποψήφιοι μέχρι νεωτέρας. 
Αναθέτουν εκ νέου την διεξαγωγή των εκλογών στα ίδια πρόσωπα που οι ίδιοι αμφισβήτησαν - Τα μέλη της  Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής συμφώνησαν ότι για τη γελοιοποίηση που υπέστη το κόμμα ευθύνεται αποκλειστικά η εταιρεία πληροφορικής που ανέλαβε το έργο. 


Μάλιστα, αν και την Κυριακή έκαναν λόγο για γελοιοποίηση του κόμματος επιρρίπτοντας ευθύνες κυρίως στην ΚΕΦΕ οι κ.κ. Ευάγγελος Μειμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας  αναθέτουν εκ νέου την διεξαγωγή των εκλογών  στα ίδια πρόσωπα που οι ίδιοι αμφισβήτησαν και προκάλεσαν το φιάσκο της Κυριακής. 
Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ακολούθως, στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, τα μέλη της  Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής συμφώνησαν ότι για την ήττα  που υπέστη το κόμμα ευθύνεται αποκλειστικά η εταιρεία πληροφορικής που ανέλαβε το έργο. 
Διευκρινίζουν οτι η συμφωνία των υποψηφίων προέδρων δεν σημαίνει, όπως επισημαίνουν, αλλαγή της επικριτικής στάσης τους για τον Αντρέα Παπαμιμίκο και τη θέλησή τους για καταλογισμό ευθυνών στα μέλη της Επιτροπής. Αποτελεί, δηλαδή, δήλωση ανοχής με στόχο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επανεκκίνησης της διαδικασίας για να διεξαχθούν οι αναβληθείσες εκλογές. 


Η συνεδρίαση της Επιτροπής που ξεκίνησε περί τις 2.30  το μεσημέρι της Δευτέρας, διεκόπη ύστερα από μία ώρα, καθώς τα μέλη της ζητούσαν να λάβουν, δια των εκπροσώπων των υποψηφίων, που συμμετέχουν, δήλωση εμπιστοσύνης προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ούτως ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια επανεκκίνησης της εσωκομματικής διαδικασίας.  Μάλιστα, δύο εκ των μελών, οι κ.κ. Κόλλιας και Τσιμάρας, έθεταν θέμα παραίτησης, αν δεν λάμβαναν δήλωση εμπιστοσύνης.
Με την ανοχή, λοιπόν, στην ΚΕΦΕ, που αποτελεί το θεσμικό όργανο που θα αναλάβει να οργανώσει ξανά τη διεξαγωγή εκλογής νέου προέδρου, “τρέχουν” να προλάβουν να στήσουν κάλπες στις 13 Δεκεμβρίου, δίνοντας προτεραιότητα στην επιλογή της κατάλληλης εταιρείας. 


Μετά το πάθημα, οι διοργανωτές εντόπισαν τις αδυναμίες, όπως αναφέρουν πηγές από τη ΚΕΦΕ, ενώ ήδη οι τεχνικοί σύμβουλοι ξεκίνησαν τις διαβουλεύσεις τους προκειμένου να ορίσουν τις προδιαγραφές και να επιλύσουν τεχνικά ζητήματα, μέσα στο επόμενο τριήμερο. 
Μάλιστα,  σήμερα θα συνεδριάσει το απόγευμα εκ νέου η Επιτροπή, τα μέλη της οποίας θέλουν πρώτα να εξασφαλίσουν ότι η εταιρεία που θα επιλεγεί έχει την ικανότητα να φέρει εις πέρας την «αποστολή» της και να αποφευχθεί η επανάληψη ενός νέου φιάσκου.
 
«Να γίνει γρήγορα η εκλογή προέδρου, αλλά σωστά» αναφέρουν πηγές, ενώ προσθέτουν ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα θέματα, κατέθεσαν όλοι τις απόψεις τους και ακολούθως τα μέλη ξεκίνησαν την κύρια συζήτηση για τις εκλογές. 
Διαπιστώθηκαν αδυναμίες, γι' αυτό το λόγο αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση κάποιων υπηρεσιών, όπως στη μηχανογράφηση. Παράλληλα, ενισχύθηκαν με άλλα πρόσωπα, όπως ένας καθηγητής-τεχνικός σύμβουλος, ενώ αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που, με βάση τα χρονοδιαγράμματα, θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΦΕ, καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, αν και δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά, θα παραμείνει στη θέση του και θα κινήσει τις διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές, όπως του ζήτησαν εξάλλου και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων. 

ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ; 

 

Σύμφωνα τώρα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης προτίθεται να παραιτηθεί σήμερα από τη θέση του μεταβατικού προέδρου και να αφήσει στη θέση του τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της ΚΕΦΕ Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ωστόσο και εδώ σύμφωνα με πολλά κορυφαία στελέχη του κόμματος προκύπτει σοβαρότατο πρόβλημα εκπροσώπησης στη Βουλή, αφού η Ν.Δ. θα κληθεί το προσεχές διάστημα να δώσει τη «μάχη» στη Βουλή για το ασφαλιστικό και το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα χωρίς πρόεδρο, ενώ ήδη έχουν παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστικό  της κατάστασης που αυτή τη στιγμή επικρατεί στη Ν.Δ. είναι ότι ουδείς ακόμη γνωρίζει ποιοι θα είναι οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος με τα υπόλοιπα στελέχη να παραπέμπουν για το θέμα στον κ. Μεϊμαράκη. 

Η κατάσταση στη Συγγρού μυρίζει στην κυριολεξία μπαρούτι μετά και τη χθεσινή  κόντρα Μεϊμαράκη – Σαμαρά με εκατέρωθεν αιχμές και βαρύτατους υπαινιγμούς για τη σχέση της εταιρείας, που οδήγησε τελικά στο χθεσινό φιάσκο, με το κόμμα.  

Τον χορό των δηλώσεων «άνοιξε» το μεσημέρι ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης έξω από τα γραφεία του κόμματος για να απαντήσουν κύκλοι του κ. Σαμαρά και να επανέλθουν κύκλοι αυτή τη φορά του κ. Μεϊμαράκη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ