Άνω κάτω η Βουλή: Τσακωμοί & ''γαλλικά'' Κωνσταντινόπουλου - Παππά (Βίντεο)

Την ώρα που στην Ολομέλεια ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος διατύπωνε την άποψη ότι θα πρέπει να καταστεί ιδιώνυμο το αδίκημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ο έτερος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δέχθηκε την υβριστική επίθεση από τον Γραμματέα της ΚΟ της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά.
 

Ο λόγος; Επειδή ο κ. Κωνσταντινόπουλος καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσακος από ομάδα νεοφασιστών Χρυσαυγιτών, αλλά και τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη!. 
Η τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου δεν άρεσε καθόλου στον παριστάμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά. Ετσι όταν άκουσε τον κ. Κωνσταντινόπουλο να λέει ότι αυτά τα περιστατικά «είναι δείγματα ότι η κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα και σε αυτό έχει ευθύνη η Πολιτεία εάν δεν αντιμετωπίσει τους φασίστες…» ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παππάς εξανέστη αρχίζοντας να τον διακόπτει. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος του απάντησε πως «με ανθρώπους που υποκλίνονται στον Χίτλερ και στα σύμβολά του δεν συνομιλώ...»

Η αναφορά αυτή, προκάλεσε την οργή του χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστου Παππά, που σηκώθηκε όρθιος, άρχισε να φωνάζει και αποχωρώντας από την αίθουσα ακούστηκε να τον βρίζει «είσαι μαλ… άντε γα…» 
Στο τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής ζήτησε και διαγράφηκαν από τα πρακτικά οι απρεπείς ύβρεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά που δεν συνάδουν με τον κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας που αποφάσιζε για τις αλλαγές του ΚτΒ είχε πρότεινε να καταστεί ιδιώνυμο το αδίκημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή προκειμένου, όπως είπε, « να προασπίσουμε τη Δημοκρατία και να αυτοπροστατεύσουμε το πολιτικό μας σύστημα από αυτούς που δέρνουν και δυσφημούν τους βουλευτές.» 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ