Βίντεο: Μήνυμα Ντάισελμπλουμ να κλείσουν οι εκκρεμότητες μέσα στην εβδομάδα

Η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας και είναι ανάγκη να κλείσουν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες, διεμήνυσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του μετά το νέο κρίσιμο Eugrogroup για την χώρα μας, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς το πράσινο «φως» για την αποδέσμευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα κλείσουν τα εκκρεμή ζητήματα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα «κόκκινα δάνεια» εντός της εβδομάδας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε, μεταξύ άλλων, ότι ενημερώθηκε από τους θεσμούς ότι έγινε πολύ πρόοδος και «πολλή δουλειά» στις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι «υπάρχει θετικό κλίμα» και όπως υπογράμμισε «αυτό τονίστηκε από όλους».

«Ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, Η διαδικασία ολοκληρώνεται εντός εβδομάδας», είπε, ενώ αναφερόμενος στο ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ανέφερε πως είναι χαμηλότερο του αναμενόμενου.

Μοσκοβισί: Υπάρχει σημαντική πρόοδος

Για σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, μίλησε και ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, υποστηρίζοντας πως «τo μεγαλύτερο μέρος των μέτρων έχει ολοκληρωθεί» και πως το 80% των μεταρρυθμίσεων έχει ήδη εφαρμοστεί.

«Το υπόλοιπο 20% βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε και κάλεσε όλες τις πλευρές να καταβάλλουν προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα.

«Υπάρχουν ακόμη θέματα που δεν έχουν συμφωνηθεί. Στα βασικά εντάσσονται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», είπε, τονίζοντας πως «εργαζόμαστε νύχτα και μέρα για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία» αλλά και σημειώνοντας ότι η συνεργασία Αθήνας - Βρυξελλών «είναι ιδιαίτερα καλή». 

Ρέγκλινγκ: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά τα 10 δισ. των τραπεζών

Λιτός και απόλυτα περιεκτικός ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος περιορίστηκε σε μία μόνο δήλωση και δεν παρέμεινε στη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

«Πρώτα θα πρέπει να υπάρξει υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων και κατόπιν θα δοθούν τα 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες. Άλλωστε τα αποτελέσματα των stress tests ήταν λιγότερο αρνητικά απ' ότι προβλέπονταν πριν από λίγους μήνες, κάτι το οποίο θεωρώ θετικό», περιορίστηκε να δηλώσει ο πρόεδρος του ESM

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ