Μεϊμαράκης: Ηθικός αυτουργός της επίθεσης σε Κουμουτσάκο ο Φίλης - εξετάζουμε πρόταση μομφής

Στη Λαμία βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από όπου σχολίασε τα επεισόδια σε βάρος αντιπροσωπείας της ΝΔ και του κ. Γ. Κουμουτσάκου.   «Καλά θα κάνει, είτε ο κ. Φίλης να παραιτηθεί, είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τον παραιτήσει» είπε από την Λαμία ο κ Μεϊμαράκης, είπε σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματος.  

 Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Μειμάράκης στην ομιλία του σημείωσε με έμφαση πως «θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός είναι ο Ν. Φίλης, ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα. Και γι' αυτό ακριβώς, η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει - και το τονίζω από τώρα - αν μπορεί συνταγματικά, μέσα στο εξάμηνο που έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το όλο ζήτημα και να πάρουν όλοι θέση».

  Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσδιόρισε την κυβερνητική πολιτική και τη στάση του πρωθυπουργού σε τρία επίπεδα. «Μέχρι το δημοψήφισμα» υπογράμμισε «είχε υιοθετήσει το «όχι». Αμέσως μετά πήγε στο «ίσως». Μετά τις εκλογές, λέει συνεχώς «ναι» σε ό,τι κι αν του πουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έφερε αντίσταση στην ΕΕ «ακόμη και για τους 50.000 πρόσφυγες που πρέπει να φιλοξενήσει η χώρα μας».  

Ο κ. Μεϊμαράκης προσδιόρισε ότι είναι χρέος της ΝΔ να αναλύσει στην κοινωνία τις επιπτώσεις των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση. Ξεκαθάρισε όμως σε όλους τους τόνους, ότι «δεν πρόκειται να συναινέσει η Νέα Δημοκρατία στα μέτρα τα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση και φέρνει στη Βουλή». Μάλιστα, επανέλαβε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία συμμετοχή σ' αυτά και δεν πρόκειται να τα στηρίξει», για να συμπληρώσει λέγοντας πως «στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών, εμείς πιστεύουμε ότι εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των αγροτών. Τα οποιαδήποτε νέα φορολογικά μέτρα θα οδηγήσουν στον αφανισμό της πρωτογενούς παραγωγής» όπως είπε και σημείωσε ότι «η ΝΔ έχει υπεύθυνη στάση και εξαντλεί τις επαφές, σε μια προσπάθεια για συνεννόηση με τους Ευρωπαίους, ώστε τα μέτρα που θα προτείνουν αν είναι πιο ήπια μέτρα...»   Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απηύθυνε προσωπική έκκληση σε όλους τους νεοδημοκράτες, να πάνε στις κάλπες στις 22 του Νοέμβρη. Σημείωσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κανένα debate καθώς όπως είπε «αυτά γίνονται μεταξύ αντιπάλων και δεν νιώθω ότι στη Νέα Δημοκρατία είμαστε αντίπαλοι».  

Για μια ακόμη φορά εξιστόρησε τα γεγονότα κάτω από τις προϋποθέσεις των οποίων βρέθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ., υπογράμμισε τον ενωτικό χαρακτήρα που θα έχει η δική του προεδρία, υπενθυμίζοντας ακόμη και τον ρόλο του ως γραμματέα του κόμματος αλλά και ως προέδρου της Βουλής - και κάλεσε τα μέλη της ΝΔ να περιφρουρήσουν τις κομματικές κατακτήσεις στην πορεία της ΝΔ.   Εξάλλου, καταθέτοντας τη διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης υποσχέθηκε να τον αλλάξει στο συνέδριο - και σε πολλά σημεία της ομιλίας του επικεντρώθηκε στο ρόλο των μελών και στελεχών της ΝΔ, καθώς όπως είπε «πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το κόμμα μας με τον κόσμο που έχει ματώσει μέχρι σήμερα, έχει πονέσει, έχει προσπαθήσει, και μετά να απευθυνθούμε στους περαστικούς». Μάλιστα υπογράμμισε ότι «εγώ επιθυμώ να είναι μόνο οι νεοδημοκράτες στο Ιερό....

Στο εκκλησίασμα άλλωστε χωράνε όλοι...»   Ο κ. Μεϊμαράκης εκτός όλων των άλλων, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει όνομα το κόμμα αλλά ούτε και σύμβολα, ενώ έμμεσα άφησε και αρκετές αιχμές σε σχέση με το κόστος όλης αυτής της προεκλογικής κινητικότητας, λέγοντας ότι εσχάτως ανακάλυψε ότι αυτή η διαδικασία είναι και κοστοβόρα.  

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πριν την ομιλία του στα στελέχη της νέας Δημοκρατίας στη μεγάλη αίθουσα του εργατικού κέντρου στη Λαμία, είχε συνάντηση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα κομματικά γραφεία - ενώ την παρουσία του στη Λαμία την εγκαινίασε με την επίσκεψή του στο μητροπολίτη Φθιώτιδας Κύριο Νικόλαο, απ' όπου εξασφάλισε την ευλογία του για την συνέχεια. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ