Όλα όσα έγιναν στο τετ α τετ Σουλτς - Αβραμόπουλου - Τσίπρα στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Με φόντο τα ανοικτά μέτωπα στην οικονομία, η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί και το «καυτό» ζήτημα των προσφυγικών ροών, με τον Μάρτιν Σουλτς να έχει προσγειωθεί από χθες βράδυ επί ελληνικού εδάφους για να λάβει άμεση γνώση των εξελίξεων.

Σήμερα τα χαράματα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την χώρα μας προς το Λουξεμβούργο, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn, του Αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και του έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

 
Διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξιμού 
Από το αεροδρόμιο όλη η «ομάδα» μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και από τις 09:30 είναι σε εξέλιξη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων: του πρωθυπουργού με τους Μάρτιν Σουλτς, Jean Asselborn και Δημήτρη Αβραμόπουλου. 

Η τετραμερής σύσκεψη θα μετατραπεί σε διμερή όταν θα αποχωρήσουν οι κ. Jean Asselborn και Δημήτρης Αβραμόπουλους. Αλέξης Τσίπρας και Μάρτιν Σουλτς όταν θα ολοκληρώσουν την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους θα προβούν σε δηλώσεις και στα μέσα ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα, ωστόσο, για τον Μάρτιν Σουλτς δεν τελειώνει εδώ. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον Γιάννη Μουζάλα θα επισκεφτούν το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Εκεί θα πραγματοποιηθεί μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών που βοηθούν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη και στο Βοτανικό.


Το πρόγραμμα Σουλτς στην Αθήνα 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που διένειμε το μέγαρο Μαξίμου:

  • Στις 06:45 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την χώρα μας προς το Λουξεμβούργο. Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κ. Jean Asselborn, του Αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.
  • Θα ακολουθήσει η επιβίβαση των προσφύγων σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης.
  • Στις 07:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης των Αλέξη Τσίπρα, Martin Schulz, Jean Asselborn και Δημήτρη Αβραμόπουλου, χωρίς δυνατότητα ερωτήσεων από του δημοσιογράφους.
  • Στις 09:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
  • Στις 10:30 θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Schulz.
  • Στις 10:40 με το τέλος της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός και ο κ. Schulz θα κάνουν κοινές δηλώσεις.
  • Στις 11:30 ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον Αναπληρωτή υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα θα επισκεφτούν το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.
  • Στις 12:30 θα υπάρχει επίσκεψη του κ. Schulz στο κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό συνοδευόμενος, πάντα, από τους υπουργούς Νίκο Ξυδάκη και Ιωάννη Μουζάλα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ