4 + 1 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν έχεις νεύρα! Αλλιώς θα σε πάρει & θα σε σηκώσει

Ο θυμός μπορεί να σε οδηγήσει να κάνεις πράγματα που αργότερα θα μετανιώσεις. Δεν σου «τρώει» μόνο την ενέργειά σου αλλά σε απομακρύνει από τους ανθρώπους και έχει αρνητική επιρροή στη ζωή σου. 

Επειδή όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καταφέρει να τον βγάλουν από τη ζωή τους, προσπάθησε τουλάχιστον να μην κάνεις τα παρακάτω όταν είσαι θυμωμένος.

Να «ποστάρεις» τον θυμό σου στα social media
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τα social media για να δώσουν διέξοδο στον θυμό τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Δεν είναι ό,τι πιο σοφό μπορείς να κάνεις, αφού κινδυνεύεις να κακοχαρακτηριστείς και να δεχτείς τα αρνητικά σχόλια των υπολοίπων. Προσπάθησε να τονίσεις τα θετικά σου σημεία, όχι τις αδυναμίες σου.

Να πάρεις αποφάσεις
Αν πάρεις μία απόφαση ενώ είσαι θυμωμένος, το πιθανότερο είναι ότι θα το μετανιώσεις μόλις ηρεμήσεις. Είναι σημαντικό να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και να έχεις την ικανότητα να διαχωρίζεις το τι νιώθεις από τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις. Οι αποφάσεις, πάντως παίρνονται καλύτερα όταν είσαι ήρεμος.

Να ξεσπάσεις σε κάποιον άλλον

Αν συνηθίζεις να ξεσπάς σε κάποιον άλλον κάθε φορά που θυμώνεις, θα πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς τεχνικές για να μειώσεις το στρες ή αν τίποτα δεν σε βοηθά, απομακρύνσου μέχρι να ηρεμήσεις.

Να οδηγείς
Έρευνες δείχνουν ότι οι θυμωμένοι άνθρωποι είναι και οι πιο επιθετικοί και απρόσεκτοι στον δρόμο. Απόφυγε να οδηγήσεις όταν είσαι θυμωμένος, αφού θέτεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου. Αν πάλι, εκνευριστείς την ώρα που οδηγείς, προτίμησε να σταματήσεις για λίγο και να κάνεις κάτι που θα σε ηρεμήσει.

Δείτε όλη την συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ