Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπερψήφισαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. 

Δεκτά έγιναν κατά πλειοψηφία τα άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και στο σύνολό του. Το Ποτάμι καταψήφισε το άρθρο 2, επισημαίνοντας πως δεν έχει πρόβλεψη για τους μικροομολογιούχους.

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πήρε το λόγο. Αντίθετα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Βασίλη Λεβέντη που μίλησαν. Αντί του Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης που έριξε... βόμβα για να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν την ανακεφαλαιοποίηση. «Πρέπει να τελειώνουμε εντός του 2015 καθώς από το 2016 θα τεθεί σε εφαρμογή η Κοινοτική Οδηγία με την οποία θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις…», είπε.

«Εμείς θα το ψηφίσουμε, εμείς όπως σας έχουμε πει θα σας στηρίζουμε σε ότι θετικό για τη χώρα, αλλά θα σας ασκούμε και κριτική για να ξέρουν οι πολίτες τι πληρώνουν…», είχε πει νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση: «Η διακυβέρνησή σας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκοψε τα πόδια της χώρας την στιγμή που πήγαινε να περπατήσει…».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ