Ναι και οι άνδρες παθαίνουν καρκίνο του μαστού: Ζευγάρι μιλά στο CBS για το πώς δίνουν και οι δύο τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού

Μαζί δίνουν τη μάχη τους απέναντι στον καρκίνο του μαστού ο Mike Selsman και η γυναίκα του Κάρα από τη Βοστόνη. Αρχικά από τη νόσο χτυπήθηκε η γυναίκα που κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο, όμως πριν από αρκετό καιρό και ο σύζυγός της άκουσε έκπληκτος από τον γιατρό ότι πάσχει από καρκίνο του στήθους.   

Ο ίδιος δήλωσε στο  CBS ότι κάτι έπιασε λίγο πάνω από τη θηλή του αριστερού στήθους του και τελικά διαγνώστηκε με καρκίνο στο 4ο στάδιο που σημαίνει ότι η ασθένεια έχει κάνει μετάσταση και σε άλλα όργανα.

Οι ειδικοί στην Υγεία λένε ότι  κατ 'εκτίμηση 2.300 άνδρες στις ΗΠΑ διαγιγνώσκονται με καρκίνο του στήθους και περίπου 450 πεθαίνουν από την ασθένεια. Τώρα ο Μάικ και η Κάρα δίνουν μαζί τη μάχη για την ευαισθητοποίηση των ανδρών  πάνω στη θεωρούμενη ως «γυναικεία» ασθένεια. "Θέλω να ξέρουν οι άνδρες ότι είναι επιρρεπείς στον καρκίνο του μαστού,  δεν είναι μόνο ασθένεια των γυναικών», δηλώνει η Κάρα Σέλσμαν.  

"Οι άνδρες πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να συμβεί. Δώστε προσοχή και προσπαθήστε να το εντοπίσετε νωρίς. Θέλω ο κόσμος να έχει  μια καλύτερη ευκαιρία να ζήσει περισσότερο," λέει ο Mike Selsman. Ενθαρρύνει επίσης τους άνδρες να μάθουν το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό τους, να γνωρίσουν το σώμα τους και να είναι σε εγρήγορση για να παρατηρήσουν τυχόν αλλαγές που θα μπορούσαν να εγείρουν ανησυχίες για την υγεία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ