Good News: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας για το Chevalier στο Φεστιβάλ του Λονδίνου με πρωταγωνιστές Ρουβά - Πυρπασόπουλο

Το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου θα μείνει αξέχαστο στη σκηνοθέτιδα Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και σε όλους τους συντελεστές της ταινίας Chevalier, που βραβεύτηκε με το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διαγωνιστικό τμήμα του 59ου London Film Festival. 

«Το Chevalier αποτελεί μια μελέτη του αντρικού ανταγωνισμού, μέσα από τα μάτια μιας γενναίας και καινοτόμου σκηνοθέτιδας. Με υπέροχη φορμαλιστική δριμύτητα και ακαταμάχητο πνεύμα, η Τσαγγάρη κατάφερε να δημιουργήσει μια ξεκαρδιστική κωμωδία και, ταυτόχρονα, μια βαθιά ανησυχητική κατάθεση για την κατάσταση της δυτικής κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Pawel Pawlikowski, ο οποίος είχε τιμηθεί με το ίδιο βραβείο το 2013 για την ταινία «Ida».

Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν επίσης οι Chiwetel Ejiofor (υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για το 12 Χρόνια Σκλάβος), η Kristin Scott Thomas (υποψήφια για Όσκαρ το 1996 για την ερμηνεία της στο Ο Άγγλος Ασθενής), η παραγωγός Christine Vachon (Όσκαρ για το Boys Don’t Cry) και η Κινέζα σκηνοθέτιδα Mabel Cheung.Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού φεστιβάλ ήταν η ηθοποιός Cate Blanchett, στην οποία απονεμήθηκε το British Film Institute’s Fellowship, από τον Ian McKellen.

Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη καταφέρνει να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που δημιούργησε το 2012 με το Attenberg. Μάλιστα, στην κριτική που είχε κάνει για τη συγκεκριμένη ταινία ο κριτικός του Guardian Peter Bradshaw ολοκλήρωνε το άρθρο του γράφοντας: «Θα ήταν συναρπαστικό να δούμε τις επόμενες παραγωγές της Τσαγγάρη και του Λάνθιμου». Το σενάριο συνυπογράφουν η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη με τον Ευθύμη Φιλίππου (Κυνόδοντας, Άλπεις, Ο Αστακός).

Στο Chevalier έξι άντρες που είχαν πάει για ψάρεμα βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια βάρκα ανοιχτά του Σαρωνικού, έπειτα από ένα μηχανικό πρόβλημα. Έτσι, για να περάσει η ώρα, αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι για να βρουν ποιος είναι ο καλύτερος σε όλα τα επίπεδα.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την ταινία από τις 26 Νοεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ