Οι αρουραίοι... καταλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη: 24.375 τηλεφωνήματα απεγνωσμένων Νεοϋορκέζων μέσα στο 2015

Απ' ό,τι φαίνεται, η chic and classy Νέα Υόρκη γέμισε αρουραίους, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να παίρνουν τηλέφωνα στις αρμόδιες αρχές και να κάνουν παράπονα.

Στο σύνολο-ρεκόρ των 24,000 τηλεφωνημάτων στην ειδική γραμμή 311 της πόλης έφτασαν τα τηλεφωνήματα γιατ τους αρουραίους.

«Οι αρουραίοι έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν την πόλη», είπε ο ελεγκτής της Πόλης της Νέας Υόρκης Σκοτ Στρίνγκερ στο Reuters. «Είμαι από μικρό παιδί Νεοϋορκέζος και δεν έχω δει ποτέ τέτοιο πράγμα... Τους βλέπω όταν επιστρέφω στο σπίτι, στέκονται όρθια, σαν να μου λένε, Καλημέρα, κύριε Ελεγκτή».

Η πόλη είχε λάβει 19.321 τηλεφωνήματα για αρουραίους το 2013, 20.545 το 2014, και 24.375 έως την Τετάρτη για το 2015, είπε η εκπρόσωπος του δήμαρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο, Νάταλι Γκριμπόσκας, και αυτά αφορούν μόνο αρουραίους που έχουν θεαθεί υπέργεια, όχι στον υπόγειο, όπου αναλαμβάνει η υπηρεσία μεταφορικών μέσων της πόλης.

Ενώ η πόλη ισχυρίζεται ότι δεν έχει υπολογίσει τον πιθανό αριθμό αρουραίων, μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, υπολόγισε ότι υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια αρουραίοι, πολύ λιγότεροι από τον αριθμό των 8 εκατομμυρίων που υπολογίζονταν παλιότερα και που αντιστοιχούσε φαινομενικά έναν αρουραίο για κάθε κάτοικο της πόλης.

Πηγή: theweek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ