Υπέροχη κολοκυθόσουπα βελουτέ με κάρι από την εκπληκτική Ντίνα Νικολάου

Νόστιμη σούπα γλυκοκολοκύθας αρωματισμένη με μίγμα μπαχαρικών κάρι που ταιριάζει ωραία με τη γεύση της κολοκύθας. Αν δεν αγαπάτε το καρι μπορείτε να αρωματίσετε με λίγο μπαχάρι σε σκόνη ή με λίγο κόλιανδρο σε σκόνη.

 

Υλικά
Για 4 - 6 άτομα:
1 κιλό κολοκύθα (καθαρό βάρος) κομμένη σε κυβάκια
2 πράσα ,μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένα
1 πορτοκάλι ,το χυμό
250 γρ. ζωμό κότας ή λαχανικών
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού κάρι απαλό
Αλάτι και άσπρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε το dinanikolaou.gr και την Ντίνα Νικολάου για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση
Αφαιρώ την ψίχα από την κολοκύθα, πετάω το κεντρικό μέρος με τις ίνες και τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα σε κυβάκια. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρω τα πράσα με τα κυβάκια κολοκύθας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω το κάρι και αλατοπιπερώνω. Μετά ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό κότας  και μαγειρεύω μέχρι να  μαλακώσει η κολοκύθα.

Αποσύρω από τη φωτιά και περνάω τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ. Κατόπιν τη περνάω από λεπτή σήτα πιέζοντας καλά για να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο απαλό μίγμα. Ξαναρίχνω τη σούπα στη καθαρισμένη κατσαρόλα και την αφήνω να πάρει ακόμη μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω τη κρέμα γάλακτος και αφήνω τη σούπα να δέσει ελαφρώς.

Σερβίρω σε ατομικά μπολ, συνοδεύοντας με μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας με λίγο κάρι ακόμη.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ