Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο προτείνει εβδομάδα τριών ημερών & πολύ αργά την συνταξιοδότηση για να μειωθεί η ανεργία

Εβδομάδα τριών ημερών και 33 ώρες εργασίας προτείνει ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ μιλώντας στη Σύνοδο του Κύκλου του Μοντεβιδέο που πραγματοποιήθηκε στο Αλικάντε επέμεινε σε αυτή την πρόταση που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν ενώ τάχθηκε και υπέρ της καθυστέρησης της ηλικίας συνταξιοδότησης, "γιατί το να συνταξιοδοτείται κάποιος στα 62 χρόνια κάνει το σύστημα μη βιώσιμο».  

Κατά την άποψή του, η εργάσιμη εβδομάδα τριών ημερών θα φιλοξενήσει περισσότερες θέσεις εργασίας "και όποιος θέλει μπορεί να έχει δύο δουλειές."  

Ο Σλιμ ισχυρίστηκε επίσης ότι οι φυλακές της  Λατινικής Αμερικής "είναι γεμάτες από αθώους ανθρώπους που είναι εκεί επειδή είναι φτωχοί, για ήσσονος σημασίας αδικήματα που έχουν διαπράξει, εκτιμώντας τον αριθμό αυτό στο 20% στο σύνολο των φυλακισμένων.  

Για να μειωθεί αυτό το ποσοστό ο μεξικανός Κροίσος πρότεινε να χρησιμοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες για ποινές σε βαθμό πλημμελήματος και να υπάρχει διαμεσολάβηση και διαιτησία ώστε τα μικρά αδικήματα να μην φτάνουν στο δικαστήριο. Μια οικογένεια δεν μπορεί να χάσει, τον πατέρα της επειδή πήρε ένα ξύλο από το δάσος κι αυτό ήταν απαγορευμένο," είπε.

Πηγή: lanacion.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ