Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Νέα τραγωδία στην Λέσβο: Με 3 παιδιά & 1 μωρό νεκρά - Συνολικά 7 θύματα από την σύγκρουση λιμενικού με δουλεμπορικό

Διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνει το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί  της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή μισό ναυτικό μίλι βόρεια του Μολύβου, στη Λέσβο.

Τις σορούς επτά μεταναστών εντόπισαν οι λιμενικοί, που ανέσυραν από τη θάλασσα αλλά και μέσα από το πρωραίο τμήμα δουλεμπορικού που ημιβυθίστηκε, τα πτώματα ενός βρέφους, τριών παιδιών, δύο γυναικών και ενός άνδρα. Άλλο ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται, ενώ 31 διασώθηκαν.

Όλα συνέβησαν όταν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού κλήθηκε για την περισυλλογή μεταναστών και προσφύγων που ταξίδευαν με δεκαπεντάμετρο παλιό ξύλινο σκάφος από τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο κυβερνήτης του σκάφους επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο και έκανε ελιγμούς, με αποτέλεσμα την ανατροπή και ημιβύθιση του πλοιαρίου μετά τη σύγκρουσή του με το ογδοντάμετρο πλοίο του Λιμενικού.

Το δουλεμπορικό ανελκύθηκε και μεταφέρθηκε στον Μόλυβο. 

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και του όγδοου αγνοουμένου παίρνουν μέρος τρία πλωτά του Λιμενικού, πορτογαλικό σκάφος της Frontex και ελικόπτερό της. Υποβρύχιες έρευνες στο εσωτερικό του βυθισμένου τμήματος του δουλεμπορικού έγιναν μέσω συστήματος κατάδυσης που διαθέτει το πλωτό της Frontex.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ