Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Επιτέλους! Ειδικός ανώνυμος κωδικός για την αμοιβή γιατρού με κάρτα - Ποιοι εξαιρούνται;

Μέσω ειδικού κωδικού που θα αντικαταστήσει τα στοιχεία κάθε γιατρού, θα προστατεύεται το ιατρικό απόρρητο των συναλλαγών των ασθενών με τη χρήση πλαστικού χρήματος. 

Θα εξαιρείται μόνο ένα 5%-10% των συναλλαγών, που θα αφορούν μόνο επείγοντα περιστατικά, υπερήλικες κτλ.
Ο ειδικός κωδικός για κάθε γιατρό θα πιστοποιείται από τους κατά τόπους Ιατρικούς Σύλλογους σε συνεργασία με τις τράπεζες.
Με τις παραπάνω προτάσεις «απάντησε» στις αιτιάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη.
Στη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο, κυριάρχησε το ζήτημα που αφορά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων με πιστωτική κάρτα, καθώς και άλλα κρίσιμα φορολογικά ζητήματα των γιατρών.


Ο κ.Αλεξιάδης είπε στους εκπροσώπους των γιατρών ότι θα γίνει άμεσα συζήτηση με τις τράπεζες ώστε να διασφαλιστεί χαμηλότερο κόστος στη χρήση των πιστωτικών καρτών.
Θετική απάντηση από τον ΙΣΑ
Ναι στην πιστωτική κάρτα, ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά μόνο εφόσον διασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο των ασθενών και σταματήσει η στοχοποίηση των γιατρών ως φοροφυγάδων, ήταν η θέση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ.Πατούλη.
Ο Γ. Πατούλης διευκρίνισε ότι ο ιατρικός κόσμος αρνείται την «άδικη κι αποπροσανατολιστική στοχοποίηση του ιατρικού κλάδου», αλλά στηρίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής, και μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
Ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν η στοχοποίηση ότι μόνο οι γιατροί φοροδιαφεύγουν. «Εμείς δεν θα υπερασπιστούμε το 10% των μεγαλογιατρών εάν κάποιοι από αυτούς φοροδιαφεύγουν. Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν», τόνισε
Οι προτάσεις των γιατρών
Η αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αποτελούμενη από τους Γ. Πατούλη, Φ. Πατσουράκο και Α. Βασιλείου, έθεσε και άλλα ζητήματα που αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής και έκανε τις εξής προτάσεις:
Να καταστεί υποχρεωτική η ηλεκτρονική συνταγογράφηση όλων των εξετάσεων καθώς και των ΜΗΣΥΦΑ. Σημειώνεται ότι κατά καιρούς έχουν προταθεί στις κυβερνήσεις πολλοί τρόποι για την ηλεκτρονική διασταύρωση των ιατρικών πράξεων που καταγράφονται μέσω της ΗΔΙΚΑ με το σύστημα TAXIS, και παρά το γεγονός ότι ενώ είναι τεχνολογικά εφικτή, δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα με ευθύνη αποκλειστικά των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.
Ανοιγμα των λογαριασμών και των περουσιολογίων όλων των επαγγελματιών και των δημοσίων υπαλλήλων.
Υιοθέτηση της Κάρτας Υγείας Ασθενή κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα καταγραφής και ελέγχου των ιατρικών επισκέψεων.


Από την πλευρά του ΙΣΑ τέθηκε και το αίτημα του συμψηφισμού των οφειλομένων προς τους γιατρούς από Ασφαλιστικά Ταμεία και ΕΟΠΥΥ, με οφειλές που έχουν αντίστοιχα προς την εφορία και τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Πατούλης εκτιμά ότι τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ είναι το χρέος του ΕΟΠΥΥ προς του γιατρούς.
Επίσης ο ΙΣΑ ζητά να δοθεί το δικαίωμα να τιμολογούνται οι υπηρεσίες που παρέχονται με την είσπραξη των χρημάτων κι όχι με την παροχή της ιατρικής υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ