3 υποψήφιοι αρχηγοί και σενάρια για Αβραμόπουλο στη ΝΔ - Εκπρόθεσμος λόγω καθυστέρησης ο Άδωνις

Τρεις σίγουρες υποψηφιότητες, μία.... και 8 λεπτά ακριβώς που κόπηκε και ενδεχομένως μία έκπληξη συμπληρώνουν το παζλ των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία της ΝΔ.

Το απόγευμα στις 18:00 εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία και χθες υπήρχαν πληροφορίες για μια υποψηφιότητα της τελευταία στιγμής από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Όλο το παρασκήνιο κινείται γύρω από τα γραφεία των δύο πρώην προέδρων της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχαν προχθές οι Ολγα Κεφαλογιάννη και Β. Κικίλιας, ενώ από το γραφείο τ πέρασαν χθες και οι Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ κατέθεσε στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη στήριξη που πήρε από τον Κώστα Καραμανλή, με τις απαραίτητες 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ήμουν πάντα παρών στη ΝΔ, ακόμη και στα δύσκολα, ενώ άλλοι, αφού την εκεμταλλεύτηκαν, την εγκατέλειψαν, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Στην εισήγηση για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του εμφανίστηκε αιχμηρός για στελέχη της ΝΔ που αποστασιοποιήθηκαν, αν και παράλληλα κάλεσε σε ενότητα για το χτίσιμο και όχι για το γκρέμισμα της παράταξης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μέσα στη μέρα αναμένεται να καταθέσουν υποψηφιότητες ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Μητσοτάκης.

 Κόπηκε λόγω.... καθυστέρησης o  Άδωνις

Τις 5 υπογραφές που του έλειπαν μάζεψε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος μέσα από το Twiiter, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Τις βρήκα, πάω». 

Γεγονός πάντως είναι πως εμφανίστηκε 8 λεπτά μετά λήξη προθεσμίας και τελικά η υποψηφιότητα του δεν έγινε δεκτή.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε ειδοποιήσει τηλεφωνικά τα μέλη της ΚΕ του κόμματος πως πηγαίνει στα γραφεία να καταθέσει τις υπογραφές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μπαίνοντας στο κτίριο ο κ. Γεωργιάδης φώναζε: «πού πάω για την υποψηφιότητα», με τους υπαλλήλους να λένε πως πρέπει να ανέβει στον τρίτο όροφο.

«Οι πέντε υπογραφές μαζεύτηκαν τα τελευταία 20 λεπτά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε λέγοντας: «Ευχαριστώ την Εφορευτική Επιτροπή που δέχτηκε να εξετάσει την υποψηφιότητά μου παρότι καθυστέρησα μερικά λεπτά».

Ωστόσο, ο κύριος Γεωργιάδης κρίθηκε εκπρόθεσμος λόγω καθυστέρησης και έτσι αν και έφτασε πολύ κοντά στην πηγή, δεν ήπιε νερό.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:
 
«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου
 
Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο "Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας", αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της». 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ