Οργή στο Παρίσι για τις απολυμένες καθαρίστριες που εργάζονταν στις δημόσιες τουαλέτες - Τι λέει η δήμαρχος;

H δήμαρχος του Παρισιού έσπευσε σήμερα στο πλευρό έντεκα γυναικών, που εργάζονταν μέχρι πρότινος στις δημόσιες τουαλέτες της γαλλικής πρωτεύουσας, και πραγματοποιούν κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους για να αναλάβουν εκ νέου καθήκοντα.

Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να συμπαρασταθεί στις πρώην εργαζόμενες προκειμένου να αποκτήσουν «μια σταθερή επαγγελματική κατάσταση», ακόμα και μέσω της «ενσωμάτωσής τους στο δυναμικό της πόλης» εφόσον καταστεί αναγκαίο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, αντιδήμαρχος του Παρισιού.


Οι 11 εργαζόμενες, η πλειονότητα των οποίων έχει εμπειρία 20 ετών στις υπηρεσίες καθαριότητας, έχασαν τη δουλειά τους την 1η Ιουλίου όταν μια θυγατρική του ολλανδικού ομίλου 2theloo ανέλαβε τη διαχείριση περίπου έξι δημοσίων τουαλετών που βρίσκονται στο Παρίσι.
Η νέα εταιρεία διαχείρισης, η Sarivo PointWC, υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιήσει σαρωτικές εργασίες για να μεταμορφώσει τις τουαλέτες σε πραγματικές «μπουτίκ», που θα περιλαμβάνουν πολυτελή WC και χώρους με διάφορα προϊόντα (ποτά, λούτρινα ζωάκια, προϊόντα υγιεινής..).
Στον ιστότοπό της η εταιρεία διατείνεται ότι προσφέρει στους χρήστες των τουαλετών «μια μοναδική ευκαιρία, καλύτερη και από το σπίτι» ωστόσο αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους που διέπουν τον μεσιτικό τομέα στη Γαλλία, οι οποίοι προβλέπουν την αυτόματη επαναπρόσληψη των εργαζομένων κατά τη μεταβίβαση ενός ακινήτου.


Οι 9 από τις 11 «κυρίες της τουαλέτας» προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Σήμερα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του να εξετάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την υπόθεσή τους, μια απόφαση που θα εφεσιβάλει ο συνήγορός τους.
Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ιντάλγκο, εξέφρασε την απογοήτευσή της για αυτήν την απόφαση, διαβλέποντας «ένα ολοφάνερο σφάλμα ερμηνείας».
Η εταιρεία «πρέπει να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους», «όλο αυτό είναι βαθιά σοκαριστικό και εκνευριστικό» δήλωσε ο Γκρεγκουάρ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ