Aυτά είναι τα συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν πίνεις αρκετό νερό

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από ένα ποτήρι δροσερό νερό. Παρόλα αυτά λίγοι είναι οι άνθρωποι που πίνουν όσο νερό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας. Αποτέλεσμα; Κάνουμε κακό στο σώμα μας αφού του στερούμε πολύτιμα συστατικά. Αν έχεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, καλύτερα να πίνεις νερό, αρχίζοντας από τώρα κιόλας.

Το στόμα σου είναι στεγνό

Είναι αρκετά προφανές, αλλά αν δεν πίνεις νερό μπορεί να πάθεις μέχρι και ξηροστομία. Βέβαια, κάθε φορά που στεγνώνει το στόμα μας, πίνουμε υγρά όπως είναι τα αναψυκτικά, αλλά αυτό είναι μόνο μια προσωρινή (και κακή) λύση. Μόνο το νερό ενεργοποιεί τους σιελογόνους αδένες, που ενυδατώνουν τη στοματική κοιλότητα.

Η επιδερμίδα σου είναι ξηρή
Το δέρμα σου είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σου και, άρα, έχει τις μεγαλύτερες απαιτήσεις σε νερό. Η ξηρή επιδερμίδα είναι το πρώτο σύμπτωμα της αφυδάτωσης και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα. Αν το σώμα σου δεν έχει αρκετά υγρά, δεν ιδρώνει και έτσι δεν απομακρύνει τις τοξίνες, τη σκόνη και τη βρωμιά που συγκεντρώνονται επάνω του όλη τη μέρα.

Διψάς υπερβολικά
Η δίψα είναι κάτι παραπάνω από ένα ξηρό στόμα. Αν είχες ποτέ hangover, ξέρεις ότι μόλις ξυπνήσεις θέλεις οπωσδήποτε να πιεις νερό. Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα, το οποίο φωνάζει “ΝΕΡΟ!!! ΝΕΡΟ!!!” μέχρι να πιεις και να φτάσει στον εγκέφαλο το μήνυμα ότι τα υγρά στο σώμα σου επέστρεψαν σε επίπεδα ασφαλείας.

Νιώθεις τα μάτια σου στεγνά
Άρα η έλλειψη νερού δεν επηρεάζει μόνο το στόμα και το λάρυγγά σου, αλλά σε κάνει να νιώθεις τα μάτια σου στεγνά και να κοκκινίζουν. Χωρίς νερό, δεν έχεις πια δάκρυα. Αυτό όμως είναι πολύ κακό για τα μάτια σου, ειδικά να φοράς φακούς επαφής όλη μέρα.

Πονάνε οι αρθρώσεις σου
Οι χόνδροι και οι σπόνδυλοι στο σώμα μας αποτελούνται από 80% νερό. Αυτό σημαίνει ότι είναι απολύτως απαραίτητο να πίνεις νερό αν δεν θέλεις τα κόκκαλά σου να τρίβονται μεταξύ τους σε κάθε σου βήμα. Κρατώντας το σώμα σου ενυδατωμένο, εξασφαλίζεις ότι οι σύνδεσμοι απορροφούν καλά τους κραδασμούς όταν τρέχεις ή πέφτεις ξαφνικά.

Όλη η συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ