Σουλτς σε Τσίπρα: Μία σταθερή κυβέρνηση είναι απαραίτητη το συντομότερο δυνατό

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε πως έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την νίκη του στις εκλογές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τώρα μία σταθερή κυβέρνηση είναι απαραίτητη.

Στο μήνυμά του, λοιπόν, έγραψε: «Έδωσα συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Ελλάδας. Τώρα μία σταθερή κυβέρνηση είναι απαραίτητη το συντομότερο δυνατό».

Τα συγχαρητήρια των Ευρωπαίων ηγετών

Τα συγχαρητήριά τους στον κ.Τσίπρα εξέφρασαν με τη σειρά τους διά τηλεφώνου ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Αναστασιάδης του είπε ότι ήταν επιλογή σταθερότητας αλλά και για την προοπτική της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος.
Επίσης, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να τον εκπροσωπήσει στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, την Τετάρτη, καθώς ο ίδιος δεν θα μπορεί να παραστεί.

«Η εκ νέου εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σαφή απόρριψη της ευρωπαϊκής πολιτικής της Μέρκελ και του Σόιμπλε», έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι και κάλεσε την γερμανική κυβέρνηση να επιτρέψει στην Ελλάδα μια δίκαιη νέα αρχή «και να μην αντιμετωπίζει πλέον τη νέα αριστερή κυβέρνηση με εκβιασμούς».

Τα συγχαρητήρια του αμερικανού πρέσβη σε Τσίπρα-Καμμένο

Συγχαρητήρια στους νικητές των εκλογών έδωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς.

Με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Πιρς ανέβασε φωτογραφία των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου με την λεζάντα: «Συγχαρητήρια στους νικητές» αλλά και την υπόμνηση: «Εχουν πολλή δουλειά μπροστά τους».

Το tweet του Βρετανού πρέσβη για τις εκλογές: Χάρη στη SingularLogic, πήγαμε νωρίς για ύπνο

Μέσω Twitter θέλησε να σχολιάσει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα και ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζον Κίτμερ.

Ωστόσο, ο κ. Κίτμερ θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους, όχι το πώς αισθάνεται για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πόσο χαρούμενος ήταν διότι χάρη στη SingularLogic, μπορούσε να πάει για ύπνο πριν τα μεσάνυχτα.

Ο Βρετανός πρέσβης σχολίασε μέσα από τον γνωστό ιστότπο κοινωνικής δικτύωσης το γεγονός ότι φέτος, το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα, βγήκε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

«Το αποτέλεσμα είναι ήδη ξεκάθαρο», σημείωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ