Ρένα Δούρου: Οφείλουμε να επιλέξουμε τον δύσκολο δρόμο, μέσα από την οικοδόμηση ενός νέου προτύπου εξουσίας

Η χώρα πλέον οφείλει να κινηθεί μακριά από τις παλιές βολονταριστικές «συνταγές», υποστήριξε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή».
 

Η κ. Δούρου αποσαφήνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε έναν σοβαρό αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό, με πρόταγμα τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του δημοσίου τομέα, προκειμένου αυτός να καταστεί μοχλός ανάπτυξης, αξιόπιστος εταίρος των παραγωγικών φορέων.
Τα ξόρκια, οι κραυγές, τα εύκολα ρητορικά διλήμματα του τύπου «Δημοκρατία ή ...» αποτελούν τον «ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού, δεξιού και αριστερού», υπερθεμάτισε η κ. Δούρου και πρόσθεσε:


«Οφείλουμε να επιλέξουμε τον δύσκολο δρόμο, μέσα από την οικοδόμηση ενός νέου προτύπου εξουσίας – ακριβώς όπως πράττουμε στην Περιφέρεια Αττικής, επιχειρώντας έναν διμέτωπο αγώνα. Αφενός μέσα από την προώθηση ενός νέου υποδείγματος άσκησης εξουσίας στη βάση των αρχών της χρηστής διοίκησης. Αφετέρου με την εγκαθίδρυση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, με τη βοήθεια ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία απασχόλησης»
Αυτά δεν είναι επιχειρήματα του χαρτιού ή του μπαλκονιού, κατέληξε, είναι χειροπιαστά παραδείγματα του πώς μπορούμε να κάνουμε την πολιτική αξιόπιστη, απορρίπτοντας την παγίδα της ιδιώτευσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ