Συγκλονιστική ανατροπή στην υπόθεση του μικρού Αιλάν: Γυναίκα λέει κλαίγοντας ότι ο πατέρας του ήταν ο διακινητής

Νέα στοιχεία ανατρέπουν τα όσα ως τώρα ήταν γνωστά για την υπόθεση του θανάτου του μικρού Σύρου πρόσφυγα Αιλάν, καθώς γυναίκα που βρισκόταν στη λέμβο υποστήριξε σε αυστραλιανό δίκτυο ότι εκείνος ήταν ο διακινητής. 

 

"Ήταν ένας λαθρέμπορος, ναι. Ήταν αυτός που οδηγούσε το σκάφος," είπε η γυναίκα μέσω  Skype από το Ιράκ στο Channel Ten με τη βοήθεια μεταφραστή.   Όπως είπε, η ίδια ζήτησε  από τον  Kurdi να μην τρέχει το σκάφος που τελικά ανατράπηκε με αποτέλεσμα το θάνατο του Αιλάν και 4 ακόμη παιδιών αλλά και αριθμού ενηλίκων.  

Η Zainab Abbas και ο σύζυγος της Ahmad Hadi με τα τρία παιδιά τους. Η Zainab και ο Haider (αριστερά και στο κέντρο) έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία. Η Rawan (δεξιά) επέζησε. 

 Η κ Αμπάς ισχυρίστηκε ακόμη ότι συνάντησε τον Αμπντουλάχ Κουρντί και ένα άλλο άτομο σε μια καφετέρια και τους παρέδωσε 10 χιλιάδες δολάρια για να μεταφέρουν αυτή και τους δικούς της στην Ευρώπη. Η κα Αμπάς που έχασε δύο από τα παιδιά της στο ναυάγιο, παρακάλεσε τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ να χορηγήσει άσυλο σε εκείνη και την οικογένειά της, ώστε να ξεφύγουν από το Ισλαμικό Κράτος.      

 

Ο ίδιος ο πατέρας του Αιλαν αρνήθηκε τα λεγόμενα της γυναίκας και μιλώντας στην Wall Street Journal υποστήριξε ότι ο Τούρκος χειριστής του σκάφους πήδηξε στο νερό λίγο αφότου σταμάτησε να δουλεύει ο κινητήρας.    

O πατέρας του Αιλάν θρηνεί την απώλεια των δύο παιδιών του. 

«Έχασα την οικογένειά μου, έχασα τη ζωή μου, έχασα τα πάντα, οπότε ας λένε ό, τι θέλουν», είπε στην εφημερίδα.     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ