Εδώ Λονδίνο - Ο Γιώργος Χουλιαράκης μίλησε σε διεθνή funds: Να οι 4 στόχοι της ελληνικής οικονομίας

Την εκτίμηση ότι το 2015 θα είναι μια ακόμη χρονιά ύφεσης για την Ελλάδα, ηπιότερης ωστόσο του αναμενόμενου, αλλά και ότι το 2016 θα είναι έτος επιστροφής στην ανάπτυξη εξέφρασε  ο υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, μιλώντας σε εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και διαχειριστές διεθνών funds.

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη, που είναι επίσημος ομιλητής του 10ou Roadshow που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Ομιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, οι στόχοι για την ελληνική οικονομία είναι τέσσερις: Εκ νέου πρόσβαση στις αγορές, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χαλάρωση των capital controls και αναδιάρθρωση του χρέους.
Στο πλαίσιο του Roadshow, ξεκίνησαν από το πρωί οι συναντήσεις ξένων διαχειριστών με εκπροσώπους των 29 εισηγμένων εταιρειών που βρίσκονται στο Λονδίνο.
Στη διοργάνωση μετέχουν πάνω από 140 ξένοι fund managers, ενώ ο αριθμός των συναντήσεων προσεγγίζει τις 650.
"Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στην υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους μας" ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας από βήματος του 10ου επενδυτικού roadshow που πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με τη συμμετοχή 29 ελληνικών επιχειρήσεων και την παρουσία 80 και πλέον διαχειριστών κεφαλαίων.


Ο κύριος στόχος της οικονομικής πολιτικής δεν θα πρέπει να είναι άλλος παρά από την ταχύτερη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος, σημειώνοντας πως πρέπει να πραγματοποιηθούν σημαντικά βήματα, με κυριότερα την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την χαλάρωση των capital controls και τη λήψη μέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση, ο κ. Χουλιαράκης σημείωσε πως έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση των τραπεζικών stress tests. "Θέλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αυξήσουμε τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανακεφαλαιοποίηση", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για την άρση των capital controls εκτίμησε πως οι συνθήκες πλέον επιτρέπουν την ταχύτερη χαλάρωση των περιορισμών. Συνεχίζοντας, τόνισε πως στην παρούσα φάση το σημαντικότερο είναι να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση.


Για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Χουλιαράκης προχώρησε στην εκτίμηση πως η ύφεση θα είναι ηπιότερη από ότι αναμενόταν το 2015, ενώ χαρακτήρισε το 2016 χρονιά θετικής ανάπτυξης που θα ανοίξει το έδαφος για βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Αναφερόμενος στη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών μετέφερε την απόλυτη δέσμευση για την υλοποίηση του μνημονίου, ενώ χαρακτήρισε ως σημαντικό βήμα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης απέναντι στη χώρα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ