Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για δάνειο - γέφυρα αν χρειαστεί

Τα κείμενα της τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών επί του νέου προγράμματος για την ελληνική οικονομία παραδόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και στην παρούσα φάση αποτελούν αντικείμενο διαβουλεύσεων ανάμεσα στους προέδρους των δυο οργάνων, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντέισελμπλουμ. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη και για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει οριστική συμφωνία για την Ελλάδα αλλά ένα δάνειο-γέφυρα.

Αυτό δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του προέδρου Γιούνκερ Άνικα Μπράικχαρτ, ενημερώνοντας ότι το αίτημα για υποβολή των σχετικών εγγράφων για δανειοδότηση της Ελλάδας από τον EFSM ζητήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση του λεγομένου «μικρού Ecofin».

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι προτιμούμε μια συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου και η υποβολή των σχετικών εγγράφων για χρηματοδότηση από τον EFSM έγινε ως εφεδρικό σχέδιο και κατόπιν αιτήματος του EFC» συμπλήρωσε η Ανίκα Μπράικχαρτ.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν στο Eurogroup της Παρασκευής θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Βλάντις Ντομπρόφσκις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ