Ο Γουόρεν Μπάφετ από τους 5 πλουσιότερους στον κόσμο, έκανε το μεγαλύτερο ντιλ στην ιστορία της εταιρείας του

Η Berkshire Hathaway του αμερικανού μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ συμφώνησε στην εξαγορά της εταιρίας Precision Castparts, που κατασκευάζει εξαρτήματα για αεροσκάφη, στο μεγαλύτερο ντιλ στην ιστορία της.

Η Berkshire προσφέρει 235 δολάρια ανά μετοχή, τιμή με premium 21,2% έναντι του κλεισίματος της μετοχής της Precision Castpart την Παρασκευή στα 193,88 δολάρια. Η συμφωνία αποτιμάται περίπου στα 37,2 δισεκ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους.

Κατά την προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση σήμερα, η μετοχή της Precision Castparts κινούνταν στα 231,56 δολάρια.

Η Berkshire είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Precision Castparts, διατηρώντας από την 1η Μαρτίου ποσοστό περίπου 3%.

Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη για την Berkshire μετά την εξαγορά της σιδηροδρομικής εταιρίας Burlington Northern Santa Fe έναντι 26,5 δισ. δολαρίων το 2010.

«Αυτό μας βγάζει από την αγορά» για μια πολύ μεγάλη συμφωνία τους επόμενους περίπου 12 μήνες, δήλωσε ο Μπάφετ στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, «αλλά θα αγοράσουμε κάποια μικρότερα πράγματα το επόμενο εξάμηνο».

Η Precision Castparts κατασκευάζει επίσης εξοπλισμό παραγωγής ενέργειας.

«Όταν έχεις την ευκαιρία να αγοράσεις μια υπέροχη εταιρία, υπάρχει συνήθως κάποιος λόγος που έχεις αυτή την ευκαιρία και ίσως η βουτιά στο πετρέλαιο και το αέριο να μας βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση», είπε ο Μπάφετ. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς έχουν υποχωρήσει παραπάνω από το μισό από πέρυσι τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ