Άγνωστος πυροβόλησε αστυνομικούς μέσα σε περιπολικό κοντά στο Χίλτον

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. στα Ιλίσια, όπου αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης δέχθηκαν πυρά αγνώστου.

 Άγνωστος πυροβόλησε εναντίον πληρώματος περιπολικού κατά τη διάρκεια απόπειρας ελέγχου, το πρωί, στην περιοχή των Ιλισίων κοντά στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου διαμένουν οι επικεφαλής των Θεσμών, Ντέλια Βελκουλέσκο του ΔΝΤ, Ντέκλαν Κοστέλο της ΕΕ Ράσμους Ρεφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Νίκολας Τζιαμαριόλι του ESM.

Το περιστατικό συνέβη στις 7.30 το πρωί όταν πλήρωμα περιπολικού σταμάτησε για έλεγχο πεζό άνδρα στη συμβολή των οδών Κρουσόβου και Ορμινίου. 

Ο πεζός στη θέα των αστυνομικών έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί.Οι άνδρες της Άμεσης Δράσης καλύφθηκαν, υποχώρησαν και έτσι ο άγνωστος βρήκε την ευκαιρία να διαφύγει τρέχοντας.

Η Αστυνομία αναφέρει επίσημα ότι ο δράστης πυροβόλησε στον αέρα, ενώ κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί είχαν ως στόχο τους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν καρποφορήσει. 

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άτομο του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο. 

Το επεισόδιο έγινε στην ευρύτερη περιοχή του ξενοδοχείου Χίλτον το οποίο φυλάσσεται αυστηρά εξαιτίας της διαμονής των αντιπροσωπειών των πιστωτών.      


Δίχτυ ασφαλείας  γύρω από το Χίλτον 

Στους δρόμους γύρω από το Χίλτον,και στο κέντρο έχει απλωθεί ένα δίχτυ ασφαλείας με οχήματα και άνδρες της αστυνομίας για να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο επίθεσης ή ακόμη και υποκλοπής των συνομιλιών που γίνονται στο ξενοδοχείο.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του και ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», τονίζει ότι οι ελληνικές Αρχές πρέπει να είναι σε εγρήγορση και για το γεγονός ότι πολλοί από τους πράκτορες ταξιδεύουν στην Ελλάδα με την ιδιότητα του διπλωματικού ακολούθου ή συμβούλου χρησιμοποιώντας διπλωματικά διαβατήρια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απόλυτος έλεγχος του πόσοι άνδρες ξένων μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται στην πρωτεύουσα και ποιος είναι ο ρόλος τους.

«Πρώτη φορά στην Αθήνα συγκεντρώνονται τόσοι πολλοί πράκτορες και σωματοφύλακες. Η προστασία ενός vip εξαρτάται και από την πληροφόρηση των μυστικών υπηρεσιών. Οι πράκτορες σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουν συνήθως αντικατασκοπεία. Προσπαθούν δηλαδή να εντοπίσουν αυτόν που μπορεί να παρακολουθεί το στόχο που φυλάσσεται. Σε περιόδους κρίσιμες όμως, όπως αυτή που διανύουμε, πρέπει να προσέχουμε τα πάντα. Αυτές τις ημέρες η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο γιατί φιλοξενεί εκτός από τους τέσσερις επικεφαλής ακόμα 54 στελέχη που αποτελούν ομάδες εργασίας και τεχνικά κλιμάκια, για τα οποία πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους. Όσοι δηλώνουν άνδρες μυστικών υπηρεσιών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι. Εδώ είναι που υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και για κάποια προβοκατόρικη επίθεση», προσθέτει η ίδια πηγή.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο «πυρήνας» των αστυνομικών που έχουν αναλάβει αποκλειστικά τη φύλαξη του «κουαρτέτου» αριθμεί περίπου 100 αστυνομικούς και bodyguard, οι οποίοι συντονίζονται από απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. Πρόκειται για άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία σε θέματα ασφαλείας και άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης των συναδέλφων του στις Βρυξέλλες. Μπορεί να συνεννοηθεί άριστα τόσο με τους Έλληνες στρατηγούς όσο και με τους υπεύθυνους ασφαλείας στην Αμερική και στις Βρυξέλλες.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ