Γεροβασίλη: Αν χρειαστεί θα πάμε σε εκλογές - Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τελειώνει στη συμφωνία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες αφήνει σε συνέντευξή της η υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

 

«Αν παραστεί ανάγκη, ναι. Η κυβέρνηση θα προσφύγει σε εκλογές. Πρέπει πρώτα, όμως, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και εν συνεχεία να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση και για να σας προλάβω, αν προσφύγουμε σε εκλογές, θα τις κερδίσουμε εκτιμώ και με αυτοδυναμία», αναφέρει στην «Ναυτεμπορική».

Σε ερώτηση για το εάν θα επέλθει συμφωνία μέχρι και τις 18 Αυγούστου, απαντά: 

«Εμείς το θέλουμε. Αν είναι στόχος και των συνομιλητών μας, ναι, θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Θα ήθελα να σημειώσω πάντως ότι η διαπραγμάτευση ξεκίνησε σε πολύ καλό κλίμα, καλύτερο από κάθε άλλη φορά. Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να συντάσσουμε άμεσα το κείμενο της συμφωνίας, έχοντας ως βάση τα σημεία σύγκλισης των δύο πλευρών. Ηδη ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο επαφών».

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση θεωρεί ότι επόμενος στόχος θα είναι το κεφάλαιο «χρέος», ενώ αφήνει σαφείς αιχμές κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, εκτιμώντας πως το μεγαλύτερο λάθος στο πλαίσιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης ήταν ότι στις 20 Φεβρουαρίου δεν εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση της χώρας.

Η κυρία Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία, παράλληλα όμως με την προώθηση αντισταθμιστικών μέτρων, ενώ προσθέτει πως πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η χώρα να αποφύγει τη λογική της χρηματοδότησης με το «σταγονόμετρο», ώστε η οικονομία να εισέλθει σε περίοδο σταθερότητας.

Για το κούρεμα των καταθέσεων επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του τρέχοντος έτους, προκειμένου να ενισχυθεί το τραπεζικό σύστημα. «Το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος βρίσκονται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς».

Σε συνέχεια της συνέντευξης γίνεται αναφορά και στο ενδεχόμενο Grexit, δηλώνοντας ότι όσο δεν έχουμε υπογράψει συμφωνία με τους θεσμούς ο κίνδυνος παραμένει. 

Για τα capital controls τέλος, διευκρινίζει ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ