Daniel Yu: Αμερικανός επενδυτής υποστηρίζει ότι θα αγόραζε τα πάντα στην Ελλάδα της δραχμής

Την πρόθεσή του να αγοράσει τα πάντα στην Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα βγει από το ευρώ, εξέφρασε ευθαρσώς στο Bloomberg ο αμερικανός, κινεζικής καταγωγής, επενδυτής Daniel Yu, ιδρυτής της εταιρίας Gotham City.

Η εταιρία του έχει χαρακτηριστεί ως η αστυνομία του δημοσιονομικού συστήματος καθώς ασχολείται με τις εταιρίες σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι στηρίζονται σε μεγάλες απάτες, τις οποίες φέρνει ενώπιον της δικαιοσύνης προσπαθώντας να ρίξει την τιμή των μετοχών τους δημοσιεύοντας τα δημοσιονομικά τους στοιχεία. 
Ο Daniel Yu, ο οποίος μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και έχει αποφοιτήσει από ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Massachusetts Institute of Technology, υποστηρίζει ότι θα ήταν εξαιρετικά «επιθετικός» στην Ελλάδα σε περίπτωση Grexit ή αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αγοράζοντας οτιδήποτε έχει την ελληνική σφραγίδα.

«Βασικά, ένα Grexit σημαίνει ότι δεν θα πληρώσουν ποτέ το χρέος τους και αυτό είναι καλό. Εφόσον έχεις απαλλαγεί από το χρέος, υπάρχουν τόσα θετικά που μπορούν να συμβούν σε μια οικονομία», τονίζει ο Yu.

Τα επιχειρήματα του Yu βρίσκονται σχεδόν σε αντιστοιχία με τα αντίστοιχα του οικονομολόγου Paul Krugman, όταν έγραφε ότι επρόκειτο να ψηφίσει στο δημοψήφισμα της Ελλάδας, θα ψήφιζε κατά. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, κατά την άποψή του, είναι μια νέα αρχή και μια ευκαιρία να τα καταφέρει μόνη της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ