Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ντράγκι σε κλειστο δείπνο τραπεζιτων: Δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα καταθέσεων των Ελλήνων

Ο Μάριο Ντράγκι μιλάει για τις καταθέσεις

Αυτή φέρεται να ήταν η εισήγηση του κεντρικού τραπεζίτη σε κλειστό, ανεπίσημο δείπνο παρουσία των συναδέλφων του στην ΕΚΤ.
Εισήγηση κατά του ενδεχομένου «κουρέματος» των καταθέσεων φέρεται να έκανε ο Μάριο Ντράγκι σε κλειστό, ανεπίσημο δείπνο παρουσία των κεντρικών τραπεζιτών όλων των χωρών της Ευρωζώνης.
«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα στις καταθέσεις των Ελλήνων.

Αποκλείω το bail in είτε για ποσά μικρότερα από 100.000 ευρώ είτε για μεγαλύτερα» ήταν σύμφωνα με την Ημερησία η εισήγηση του Ιταλού τραπεζίτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση ελήφθη σχεδόν όμοφωνα από τους κεντρικούς τραπεζίτες.

Το απόρρητο σχέδιο της ΕΚΤ προβλέπει, κατά το δημοσίευμα, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να χάσουν μέρος των καταθέσεών τους όσοι πολίτες δεν έβγαλαν τα χρήματά τους απο τις τράπεζες.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, και οι φωνές εκείνων που απαίτησαν bail in  σε περίπτωση που τα κεφάλαια για τις ελληνικές τράπεζες προσέγγιζαν ή ξεπερνούσαν τα 25 δισ. ευρώ που έχουν προβλεθεί με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

«Δεν είναι δυνατόν να κουρέψουμε τα χρήματα των Ελλήνων που επέλεξαν να κρατήσουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες στηρίζοντας την οικονομία και το σύστημα.

Πρόκειται για πράξη άκρως πατριωτική που δεν πρέπει να τιμωρηθεί με μια κίνηση που θα έδειχνε αναλγησία» φέρεται να ήταν η απάντηση του ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ