Γεννηματά: Η εκλογολογία συντηρεί το Grexit – Οι 4 δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβει ο Τσίπρας

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ζητά από τον Πρωθυπουργό να συγκαλέσει «το συντομότερο δυνατόν» νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και κάνει 4 προτάσεις για αντίστοιχες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση:

Οι τέσσερις προτάσεις Γεννηματά:

1. Για όσο χρονικό διάστημα, η χώρα δεν έχει διασφαλίσει τη σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση μέσα στο Ευρώ και στην Ευρώπη, δεν πρέπει να αντιμετωπίσει την προοπτική εκλογών. Ιδιαίτερα όσο η νέα Σύμβαση και το Μνημόνιο δεν έχουν υπογραφεί, όσο δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, όσο δεν έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για την απαραίτητη αναδιάρθρωση και τη δραστική απομείωση Δημοσίου χρέους, η εκλογολογία και η απειλή των εκλογών είναι σενάρια διαλυτικά και καταστροφικά για τη χώρα, γιατί επαναφέρουν στο προσκήνιο της Ευρώπης το GREXIT.
2. Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να κυβερνήσει και να εφαρμόσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που η ίδια ανέλαβε. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε παρόντες τόσο με την κριτική μας όσο και με τις εποικοδομητικές προτάσεις μας. Ο Πρωθυπουργός εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει γιατί δεν διαθέτει τις απαραίτητες δυνάμεις ας το δηλώσει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
3. Είναι ώρα να ληφθούν σοβαρές και θετικές αποφάσεις, που θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ακραίας πόλωσης των πολιτών και του νέου διχασμού του Ελληνικού λαού.

Πρώτο βήμα είναι η συναινετική αλλαγή του Εκλογικού Νόμου, με την κατάργηση του άδικου bonus των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, θέμα που το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι σαφές ότι οι επόμενες εκλογές πρέπει να γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής όπως είχε δεσμευτεί ο κ. Τσίπρας προεκλογικά, αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή.

Τον κυρίαρχο λόγο έχει η Βουλή.
4. Στις διαπραγματεύσεις με τους Εταίρους θα πρέπει να αντιμετωπισθούν και να επανεξετασθούν θετικά, τα σημεία εκείνα της Συμφωνίας που δημιουργούν ιδιαίτερα δυσμενείς καταστάσεις για κατηγορίες του πληθυσμού και αντιστρατεύονται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη Βιώσιμη ανάπτυξή της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ