Παππάς: «Δεν καταλαβαίνω το στηρίζω αλλά καταψηφίζω – Δεν θα κοπάσουν τα σενάρια εκλογών»

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Παππάς χαρακτήρισε ανεξήγητες τις πολιτικές επιλογές του τύπου «στηρίζω αλλά καταψηφίζω» και πρόσθεσε ότι «η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία». 

Δεν αναμένει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς να κοπάσουν τα σενάρια εκλογών, από τη στιγμή που «τόσοι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψήφισαν τη συμφωνία».

Κατά τον υπουργό Επικρατείας, ο Πρωθυπουργός θα είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση, θα πρέπει όμως «όλοι να καταλάβουν ότι η στήριξη ή μη μιας κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιλογή από την κατάθεση μιας τροπολογίας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ».

«Όσο για τις εκλογές είναι λογικό να αναπτύσσονται σενάρια όταν τόσοι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψήφισαν τη συμφωνία. Μην περιμένετε λοιπόν να κοπάσουν», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η χώρα να οδεύσει σε Grexit, ο κ. Παππάς απάντησε ότι «με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, με συνεχή διαπραγμάτευση και σταθερότητα στην οικοδόμηση συμμαχιών μπορούμε να αφήσουμε την προπαγάνδα του Grexit στον κ. Σόιμπλε και σε ορισμένους εμμονικούς του ΔΝΤ».

«Το πακέτο έχει πολλά προβλήματα, αλλά η ψύχραιμη σύγκρισή του με τα δύο μνημόνια δείχνει ότι και δυνατότητες υπάρχουν και ανάγκη να αξιοποιηθούν. Δείχνει επίσης ότι η κλίμακα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται είναι πολύ μικρότερη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ