Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Μητέρα Τσίπρα: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ έχω στο μυαλό μου τον Αλέξη – Έχει πέσει όλο το βάρος στις πλάτες του»

Μπορεί να είναι η μητέρα του πρωθυπουργού ωστόσο δεν πάει να νοιάζεται για το παιδί της, ο λόγος για την Αρίστη την μητέρα του Αλέξη Τσίπρα. 

Η ίδια δηλώνει στην συνέντευξη στα «Παραπολιτικά»

«Τρεις μέρες τώρα δε μπόρεσα να κοιμηθώ. Το μυαλό μου ήταν διαρκώς στον Αλέξη και στεναχωριέμαι που πιέζεται τόσο πολύ. Έχει πέσει όλο το βάρος της χώρας μας στις πλάτες του», εξομολογήθηκε η μητέρα του πρωθυπουργού, Αρίστη.

Όπως λέει η ίδια, σπάνια καταφέρνει να τον δει.

«Από το αεροπλάνο πάει κατευθείαν στη Βουλή. Εδώ δεν προλαβαίνει να δει τα παιδάκια του, εμένα θα δει;», λέει και μιλώντας για την καθημερινότητα του πρωθυπουργού προσθέτει: «Ο Αλέξης τον τελευταίο καιρό δεν τρώει, δεν κοιμάται αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Εχει χρέος στον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε».

Ακόμη, η ίδια τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει κατορθώσει να τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα και να γίνει αγαπητός στους νέους.

«Αυτό θέλει. Να τον φωνάζουν απλά Αλέξη και να είναι κοντά στον κόσμο», λέει και συμπληρώνει πως όταν μιλάνε του λέει να κάνει το καλύτερο για τη χώρα και να προσέχει τον εαυτό του, ενώ εκείνος της απαντά να μην ανησυχεί και πως όλα θα πάνε καλά.

Ο πρωθυπουργός κρατάει σε διακριτική απόσταση από τη δημοσιότητα τα οικογενειακά του και δεν επιτρέπει την προσωπική του ζωή να εισέλθει στον δημόσιο βίο.

Ζαννέτ και Δημήτρης: τα άγνωστα αδέλφια του Αλέξη Τσίπρα

Η 52χρονη Ζαννέτ είναι Αρχιτέκτονας και ο 47χρονος Δημήτρης Π. Μηχανικός και ζουν στον Διόνυσο. Μας «συστήθηκαν» μέσα από τα φωτογραφικά καρέ της τελετής ορκομωσίας της κυβέρνησης, τον περασμένο Ιανουάριο.

Από την Ηρακλής ΑΤΕ του πατέρα, στο δικό τους τεχνικό γραφείο

Ο Δημήτρης, η Ζαννέτ και ο Αλέξης, έχουν -προφανώς- πολλά κοινά ως αδέλφια, αλλά ταυτίζονται σίγουρα ως προς την επαγγελματική κλίση τους και τις σπουδές τους καθώς και οι τρεις είναι... του Πολυτεχνείου, όπως επίσης και η σύζυγος του πρωθυπουργού.

Η οικογένεια, έχει παρελθόν στον τομέα των κατασκευών, αφού ο πατέρας Παύλος Τσίπρας με τον αδελφό του Ηρακλή έφτιαξαν την Ηρακλής ΑΤΕ. Το «γονίδιο» όπως φαίνεται πέρασε στα παιδιά. Η 52χρονη Ζαννέτ είναι Αρχιτέκτονας με σπουδές στην Αρχιτεκτονική σχολή του Τορίνο και ο 47χρονος Δημήτρης Πολιτικός Μηχανικός. Οι δυο τους διατηρούν κοινό γραφείο. Η οικογενειακή παράδοση -ως προς το επάγγελμα- ίσως να συνεχιστεί και στην επόμενη γενιά γιατί και η μεγαλύτερη από τις δύο ανιψιές του πρωθυπουργού σπουδάζει και εκείνη στο Πολυτεχνείο.

Ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα πέθανε από καρδιακό επεισόδιο το 2012.

Τα κοινά και οι διαφορές

Ανάμεσα στα τρία αδέλφια υπάρχει μια ηλικιακή απόσταση, μια απόσταση «ύφους» ως προς το σημείο της Αθήνας που επέλεξαν να ζουν, αλλά και πολλές κοινές πολιτικές αναφορές.

Αντίθετα με τον Αλέξη Τσίπρα που ζει στην Κυψέλη, ο Δημήτρης και η Ζαννέτ μένουν στον Διόνυσο κοντά στην μητέρα τους Αρίστη Τσίπρα, συναντιούνται συχνά σε οικογενειακά τραπέζια, αλλά συμμετέχουν και στα κοινά της περιοχής, στη δημοτική παράταξη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου. Η Ζαννέτ -που περιγράφεται ως πιο επικοινωνιακή από τον Δημήτρη- δραστηριοποιείται και συνδικαλιστικά στον επαγγελματικό της κλάδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ