Η βασίλισσας Ελισάβετ απαντά στην «Τhe Sun» για τον ναζιστικό χαιρετισμό

Αναστάτωση έχει προκληθεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά την δημοσίευση της φωτογραφίας της βασίλισσας Ελισάβετ να χαιρετά ναζιστικά

 Το περιοδικό «The Sun» δημοσίευσε στο εξώφυλλο του την φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ να σηκώνει το δεξί της χέρι και να χαιρετά με ναζιστικό τρόπο.

Η Sun δημοσιεύει σήμερα στην πρώτη σελίδα της την εικόνα της μελλοντικής βασίλισσας με υψωμένο το δεξί χέρι της. Η μητέρα της, η εκλιπούσα βασιλομήτωρ Ελισάβετ, και ο Εδουάρδος κάνουν το ίδιο. Η εφημερίδα τιτλοφορεί το δημοσίευμα "Their Royal Heilness", ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη "Highness", που σημαίνει "Υψηλότης", και τον ναζιστικό χαιρετισμό "Heil Hitler". Στον ιστότοπό της, η Sun έχει αναρτήσει την ταινία, που διαρκεί 17 δευτερόλεπτα.

Πρόκριτε για την μαυρόασπρη αυτή ταινία, η οποία γυρίσθηκε τη χρονιά που ο Αδόλφος Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία, εικονίζει τον μελλοντικό βασιλιά Εδουάρδο 8ο να μαθαίνει στις ανιψιές του, την περίπου 7χρονη τότε νυν βασίλισσα Ελισάβετ, και την τρίχρονη αδελφή της, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, πώς να αποδίδουν τον ναζιστικό χαιρετισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ