Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο για την Ελλάδα – 439 «Υπέρ», 11 «Κατά» & 40 «αποχές»

Με ψήφους 439 υπέρ, 119 κατά και 40 αποχές, υπερψηφίστηκε πριν από λίγο από την γερμανική Βουλή η εισήγηση της γερμανικής κυβέρνησης για την εξουσιοδότηση προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την υπαγωγή της Ελλάδας σε πρόγραμμα βοήθειας του ESM.

Θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη παρά τις πολιτικές διαφορές, τόνισε νωρίτερα από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου η Άγκελα Μέρκελ.

  «Παρά τις μεγάλες πολιτικές διαφορές, εμείς εγγυόμαστε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη (...) Η Γερμανία πηγαίνει καλά όταν πηγαίνει καλά η Ευρώπη - και μάλιστα όλοι στην Ευρώπη», ανέφερε η κ. Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε πως το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα είναι δυσκολότερο από τα δύο προηγούμενα, ενώ απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, λέγοντας πως κάτι τέτοιο αποκλείεται βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου.

«Κάθε συζήτηση για Grexit πρέπει να ανήκει στο παρελθόν», ανέφερε ενώπιον των Γερμανών βουλευτών ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και σημείωσε ότι «η Ελλάδα παλεύει τώρα για αυτοσεβασμό και αξιοπιστία και για αυτόν τον αγώνα πρέπει να επιδειχθεί σεβασμός». Σε αυτόν είμαστε εταίροι και όχι αντίπαλοι, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό άρθρο εδω

Όλη η συζήτηση στην Bundestag - Γκίζι: ''Κύριε Σόιμπλε, λυπάμαι, αλλά ετοιμάζεστε να καταστρέψετε την ευρωπαϊκή ιδέα''

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ