Podemos: Χρηματοοικονομικό πραξικόπημα η συμφωνία - Θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο‏

Η Ευρώπη επιχείρησε με τη συμφωνία «ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα», με στόχο να μεταμορφώσει την Ελλάδα σε «προτεκτοράτο». Αυτή είναι η επίσημη γραμμή του Podemos, όπως την εξέφρασε ο Πάμπλο Ετσενίκε, δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του ισπανικό κόμματος. 

Στο ίδιο ύφος, ενόσω οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν στις Βρυξέλλες, ο ηγέτης του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας χρησιμοποιούσε το ThisIsACoup (είναι πραξικόπημα) για να δηλώσει «τη στήριξη του στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση ενάντια στους μαφιόζους» και άλλαζε τη φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter με μία αγκαλιά με τον έλληνα πρωθυπουργό. 

«Αυτό που επιδιώκουν στην Ελλάδα, είναι να κάνουν ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα, να μεταμορφώσουν τη χώρα σε προτεκτοράτο», δήλωσε ο Ετσενίκε, πρώην ευρωβουλευτής και νυν βουλευτής περιφερειακού Κοινοβουλίου. «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει», κατήγγειλε, ο πρώτος από το Podemos που αντιδρά στη συμφωνία που συνήφθη στις Βρυξέλλες. 

Μία ημέρα νωρίτερα, με το βλέμμα στις επικείμενες ισπανικές εκλογές, ο Ιγκλέσιας δήλωνε την ανοιχτή στήριξή του στον έλληνα πρωθυπουργό: «Περίμενε Αλέξη, ερχόμαστε και θα είμαστε πιο δυνατοί». 

Η Ισπανία, όπου οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της χρονιάς, παρακολουθεί από πολύ κοντά την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ το Podemos έχει γίνει μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, μετά το δεξιό κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) και το σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE).

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ