Live: Ολοκληρώθηκε το Eurogroup -Ρέγκλινγκ: Τεράστια η αλληλεγγύη που έχει δείξει η Ευρωζώνη απέναντι στην Ελλάδα

Μετά την συμφωνία, συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το Eurogroup στις Βρυξέλλες. 

 

19:48 Ρέγκλινγκ: Τεράστια η αλληλεγγύη που έχει δείξει η Ευρωζώνη απέναντι στην Ελλάδα.

19:41 Μοσκοβισί: Η συμφωνία αυτή μας επιτρέπει να αποφύγουμε το Grexit. Στόχος ήταν να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης.

19:38 Π. Καμμένος: Ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο - Η Βουλή πλέον έχει τον λόγο
19:37 Π. Καμμένος: Δεν συμφωνούμε με την πρόταση των δανειστών - Δεν μπορούμε να συναινέσουμε - Η ολονύχτια προσπάθεια του Πρωθυπουργού έχει την υποστήριξε όλων των Ελλήνων - Θα προχωρήσουμε μαζί, προκειμένου ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουν το δίκιο του ελληνικού λαού


19:35 Π. Καμμένος: Είχαμε την υπόσχεση και τη δέσμευση των εταίρων ότι θα γινόταν αποδεκτή - Τελικά, δεν ετέθη ούτε καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - Έγινε ένα πραξικόπημα που έφθασε σε σημείο να εκβιαστεί ο Πρωθυπουργός με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα των καταθέσεων
19:33 Π. Καμμένος: Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είχαμε μία πρόταση, όπου πιστεύαμε ότι θα γινόταν αποδεκτή από την Ευρωζώνη - Είχαν εμπλακεί και Γάλλοι αξιωματούχοι στη συγγραφή της συμφωνίας
19:32 Μοσκοβισί: Η Ευρωζώνη αποτελεί ένα μεγάλο πρότζεκτ πολιτικό, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ακεραιότητα και σταθερότητα - Πάντα πρέπει να έοχυμε κατα νου τη αλληλεγγύη - Απαιτητική αλλά και ισορροπημένη η συμφωνία.
19:31 Μοσκοβισί: Ηταν αναγκαίο να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά θέλαμε η Αθήνα δεσμεύεται σε μεταρρυθμίσεις.

19:26 Ντέισελμπλουμ: Εκτιμώ ότι τέσσερις εβδομάδες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθουν οι διαδικασίες.
19:25  Ντέισελμπλουμ: Μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υποβάλει στη Βουλή και θα έχει εγκρίνει το συνολικό πακέτο το οποίο συμφωνήθηκε. Αν αυτό γίνει επιτυχώς, οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν, θα έχουμε οι ΥΠΟΙΚ μια τηλεδιάσκεψη αποτίμησης της διαδικασίας και αυτό θα είναι το σινιάλο ωστε οι υπουργοί να πάνε στα εθνικά κοινοβούλια - Αυτό θα γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή. 
19:23 Ντέισελμπλουμ: Μας απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της εμπιστοσύνης, σε σχέση με το δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα - Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
19:21 Ντέισελμπλουμ: Συζητήσαμε σύντομα τις δυνατότητες μιας χρηματοδότησης - γέφυρας και ποια βήματα θα πρέπει να γίνουν τις επομενες μέρες σε σχέση με την Ελλάδα.
19:16 Λιου: Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών
Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, επισημαίνει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Η συμφωνία συνιστά καλό νέο για την παγκόσμια οικονομία» εξηγεί εν συνεχεία και προσθέτει ότι η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου.
«Η συμφωνία είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας» καταλήγει ο κ. Λιου.
19:01 Ολοκληρώθηκε το Eurogroup, έγραψε στο Twitter ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ.

18:05 ΔΝΤ: Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους
Την προθυμία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να εργαστεί σε συνεργασία με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σε σύντομη ανακοίνωσή του.
«Το ΔΝΤ δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να προχωρήσει η προσπάθεια για την Ελλάδα» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ταμείου.
Όπως υπογραμμίζει, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε σήμερα το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου, σχετικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης.

17:53 Κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει μετά τη συμφωνία με σύνεση, αυτοκριτική και ευθύνη τάχιστα και αποτελεσματικά, λαμβάνοντας ουσιαστικές πρωτοβουλίες, απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά,σε παρέμβασή της.

17:23 Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό
Συνεργασία με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στο Μαξίμου βρίσκονται ήδη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης και ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας.

16:39 Άρχισε πριν λίγα λεπτά η συνεδρίαση του Eurogroup.

16:24 Μοσκοβισί: Εχουμε διασφαλίσει την ακεραιότητα της Ευρωζώνης - Υπάρχουν ακόμη θέματα προς συζήτηση, προς διερεύνηση.
16:24 Μοσκοβισί: Αυτή η τελική συμφωνία θα επιτρέψει αυτό που επιθυμούμε: η Ελλάδα να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις προκειμένου να παραμείνει πιο στέρεα μέσα στην Ευρωζώνη. Η συμφωνία είναι ισορροπημένη και απαιτητική.


16:24 Μοσκοβισί: Αυτή η τελική συμφωνία θα επιτρέψει αυτό που επιθυμούμε: η Ελλάδα να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις προκειμένου να παραμείνει πιο στέρεα μέσα στην Ευρωζώνη. Η συμφωνία είναι ισορροπημένη και απαιτητική.

16:24 Μοσκοβισί: H ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα.


16:23 Το πρωί της Τρίτης συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδριάζει αύριο στις 8 το πρωί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με δύο κρίσιμα θέματα προς συζήτηση. Το πρώτο είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης και το δεύτερο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος μετά τη διαφοροποίηση 32 βουλευτών του.
Στη συνεδρίαση αναμένεται να διευκρινιστεί η στάση που θα τηρήσουν στο εξής οι διαφωνούντες βουλευτές, κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, αν δηλαδή προτίθενται να επαναλάβουν το «παρών» ή να επιλέξουν το «όχι» ή και να απουσιάσουν ή αν θα επιλέξουν να αλλάξουν την ψήφο τους.
Είναι πιθανό, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, να συνεδριάσει απόψε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Κ.Ο. θα συνεδριάσει αύριο κεκλεισμένων των θυρών.
16:22 Σαπέν: Θα θίξουμε το θέμα χρηματοδότησης σήμερα. Θα δουλέψουμε πάνω σε όλα τα θέματα. Έχει το κουράγιο η κυβέρνηση αυτή να κάνει αυτά τα οποία είχαν αρνηθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Χαιρετίζω το πολιτικό θάρρος. Δεν πρέπει να της επιρρίπτουμε ευθύνες για παραλείψεις προηγούμενων κυβερνήσεων.


16:20 Σέλινγκ: Ένα 98% αυτών που αποφασίστηκαν ήταν προτάσεις του Eurogroup. Θα μπορέσουμε να βρούμε τα κονδύλια για τα χρήματα που θα δοθούν. Θα ακούσουμε προσεκτικά τις προτάσεις της Κομισιόν για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να επιτευχθεί η εκταμίευση. Η δομή των μέτρων είναι πολύ καλύτερη, είναι εμπροσθοβαρή. Υπήρχε πολύ μεγάλος κίνδυνος, η Ελλάδα παρουσίαζε έγγραφα τα οποία δεν είχε καταφέρει να εφαρμόσει. Το ταμείο εγγυοδοσίας θα διαμορφωθεί με συγκεκριμένο τρόπο. 
16:19 Σέλινγκ: Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει τώρα σε πόσο δύσκολη κατάσταση έχει περιέλθει και θα ανταποκριθεί.
16:18 Σέλινγκ: Το θέμα είναι αν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν αυτά που συμφωνήσαμε στη Σύνοδο και αν θα επικυρωθούν από τα κοινοβούλια. Η εκταμίευση θα γίνει μόνο αν η Ελλάδα κάνει όλα όσο υποσχέθηκε.


16:13 Δεν έχουμε εντολή να δώσουμε λεφτά αν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις, επανέλαβε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ.
16:06 Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

15: 05 Δείτε live εικόνα:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ