Facegloria: Ο θρησκευτικός αντίπαλος του Facebook - ‘’Αμήν’’

Σκεφτείται μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς βωμολοχίες, λογομαχίες και on-line ξεκατινιάσματα. Σκεφτείται Facegloria

Το Facegloria αποτελεί μια ιδιαίτερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία απαγορεύονται οι βωμολοχίες και οι αναρτήσεις ερωτικού περιεχομένου.

Πρόκειται στην ουσία για το δημιούργημα μιας ομάδας πιστών της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Βραζιλία, οι οποίοι επιθυμούν μεν να επικοινωνούν μέσω των τεχνολογικών εφαρμογών αποφεύγουν δε ιστοσελίδες με απρεπές περιεχόμενο.

Περίπου 600 λέξεις θεωρούνται απαγορευμένες στην ιστοσελίδα, ενώ αντί για το «Like» του Facebook υπάρχει το αντίστοιχο «Αμήν».

Το Ummaland, μια παρόμοια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά για μουσουλμάνους, το οποίο ξεκίνησε το 2013, αριθμεί συνολικά 329.000 μέλη. Η συγκεκριμένη υπηρεσία περιλαμβάνει «εκτεταμένες ρυθμίσεις απορρήτου» για τις γυναίκες, ενώ καθημερινά εμφανίζονται αποφθέγματα εμπνευσμένα από το Ισλάμ, σκοπός των οποίων είναι να εμπνεύσουν τους χρήστες.

Η Βραζιλία έχει το μεγαλύτερο ρωμαιοκαθολικό πληθυσμό στον κόσμο.

«Στο Facebook εκτίθεται κανείς σε μεγάλο όγκο περιεχομένου που εμπεριέχει βία και πορνογραφία. Για το λόγο αυτόν σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο στο οποίο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητούν για τον Θεό, την αγάπη και να κηρύττουν τον λόγο του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Ατίλα Μπάρος, ένας εκ των δημιουργών της ιστοσελίδας.

Επίσης, οποιοδήποτε υλικό περιέχει ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο απαγορεύεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

«Το δίκτυό μας είναι παγκόσμιο. Στόχος μας είναι να ανταγωνιστούμε το Facebook και το Twitter εδώ και παντού», δήλωσε ο Ασίρ ντος Σάντος, ένας από τους τρεις εμπνευστές του Facegloria.

Προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στα πορτογαλικά, ωστόσο όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις των εμπνευστών της, σύντομα θα συμπεριληφθούν σε αυτό και άλλες γλώσσες, ενώ υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη σχετικής εφαρμογής για φορητές συσκευές.

Πηγή: Matrix24

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ