Βέμπερ, Φερχόφσταντ, Χαρμς: Σκληρή κριτική σε Τσίπρα και λόγια - κοφτερά σαν μαχαίρι - Ποιοι τον στήριξαν

Χωρίς συμμάχους, στις μεγάλες ευρωομάδες, πλην της ηγεσίας της ακροδεξιάς και των υπερθενικιστών- ακόμα και οι Σοσιαλιστές άσκησαν κριτική-  βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Μάνφρεντ Βέμπερ: Αξιοπρέπεια σημαίνει με τι φίλους θα συναναστρέφεσαι

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Ελληνα πρωθυπουργού . «Περίμενα ότι ο πρωθυπουργός θα ζητούσε συγγνώμη για όσα είπε για τρομοκράτες. Καταστρέφεται την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Αξιοπρέπεια σημαίνει με τι φίλους θα συναναστρέφεσαι. Σας χειροκροτούν οι εξτρεμιστές της Ευρώπης, περιτριγυρίζεστε από λάθος φίλους».

Μη λέτε ψέμματα στο λαό. η μείωση χρέους δε θα βλάψει τους τραπεζίτες, αλλά τα νοσοκομεία της Σλοβακίας και το δημόσιο τομέα στη Φινλανδίας είπε και συνέχισε: «Εσείς είστε αναξιοπρεπής, όχι όσοι πληρώνουν μέχρι τώρα για τη βοήθεια της Ελλάδας» . Απομείωση χρέος σημαίνει ότι οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα πληρώσουν. Κύριε Τσίπρα και οι άλλοι δικαούνται να ψηφίζουν; Η Ευρώπη δεν είναι το άρθροισμα των δημοψηφισμάτων, αλλά των συμβιβασμών Επιτέλους επανέλθετε στη λογική και καταθέστε ένα πρόγραμμα.  Αναφερόμενος στα συγχαρητήρια που έλαβε ο κ. Τσίπρας από Λατινοαμερικανούς ηγέτες ο Μάνφρεντ Βέμπερ είπε: «Συνεργάζεστε με λάθος φίλους». Επίσης κατέκρινε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει δώσει ψεύτικες υποσχέσεις στους Ελληνες. Είπατε ότι θα ανοίξετε τις τράπεζες, πού είναι οι ανοιχτές τράπεζες κ. Τσίπρα; ρώτησε.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας Βέμπερ επικράτησε χάος στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς άλλοι χειροκροτούσαν και άλλοι αποδοκίμαζαν.

Γκι Φερχόφσταντ: Προχωράμε ολοταχώς υπνοβατώντας προς ένα Grexit  

Τον λόγο πήρε ο Γκι Φέρχοφσταντ επικεφαλής των Φιλελευθέρων.Ο ίδιος μίλησε με πολύ σκληρά λόγια και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Σωστά, λέτε πως οι Ελληνες κατέβαλαν σκληρές προσπάθειες. Αλλά η πολιτική τάξη δεν το έκανε. Είμαι θυμωμένος, γιατί μιλάτε για μεταρρυθμίσεις, αλλά ποτέ δεν τις βλέπουμε.  Προχωράμε ολοταχώς υπνοβατώντας προς ένα Grexit με τη βοήθεια των ακροδεξιών, ακούστε τους εκεί. Θα έχουμε ένα Grexit. Αλλά τον λογαριασμό δεν θα τον πληρώσετε εσείς, αλλά οι Ελληνες πολίτες».

Συνέχισε λέγοντας: «800.000 δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν στην Ελλάδα. Ανοίξτε τις αγορές και τα επαγγέλματα για τους νέους. Σας αρέσουν τα προνόμια ε; Τα κόμματα παίρνουν τόσα χρήματα από τις τράπεζες και είναι χρεοκοπημένα. Βάλτε τα όλα σε ένα πακέτο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση. Ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός. Είστε ο μόνος που μπορείτε να φτιάξετε το σύστημα. Κι εμείς έχουμε ευθύνη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε απομείωση του χρέους, αλλά με σειρά. Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να σας θυμούνται: σαν ένα εκλογικό ατύχημα που φτώχυνε την Ελλάδα ή σαν πραγματικό επαναστάτη μεταρρυθμιστή σαν τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο (όχι τον καινούριο, είπε, τον κανονικό). Δείξε ότι είσαι ηγέτης και όχι ψευδοπροφήτης».

Ρεμπέκα Χαρμς: Δημοκρατία και Πούτιν δε συνδυάζονται

H επικεφαλής των Πρασίνων ανέφερε στην ομιλία της: «Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ήταν ότι η επιδείνωση της κατάστασης του πληθυσμού δε μπορεί να συνεχιστεί.  Είστε ο πιο ισχυρός πρωθυπουργός στην Ελλάδα και πρέπει να είστε εκείνος που θα οδηγήσει το λαό σε μια σωστή μεταρρυθμιστική προοπτική είπε η ηγέτιδα της Ομάδας των Πρασίνων. Το πρόγραμμα της τρόικας κάνει αποκρουστική τη λέξη μεταρρύθμιση.  Περίμενα να έρθετε εδώ και να πείτε ότι έτσι θα προχωρήσω με τους δικούς μου ανθρώπους για ένα δίκαιο φορολογικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.  Έχει δίκιο ο Φέρχοφστατ.  Δυστυχώς δε μπορεί να σταματήσει τη ροή του χρόνου Δημοκρατία και Πούτιν δε συνδυάζονται».  

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ