Τσίπρας: Αποδείξαμε ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται

"Αποδείξαμε ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Αποδείξαμε ότι όταν ένας λαός έχει πίστη και συλλογική συνείδηση μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες", ανέφερε.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα από το τι επέλεξε ο καθένας στην κάλπη "από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ενωμένοι". "Χρέος μας είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και να ξανασηκώσουμε την Ελλάδα, διαφυλλάττοντας ως κόρη οφθαλμού την εθνική ενότητα, αποκαθιστώντας την κοινωνική συνοχή αλλά και την οικονομική σταθερότητα", επισήμανε.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι έχει πλήρη συνείδηση πως η εντολή που τού δίνεται "δεν είναι εντολή ρήξης αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, προοπτικής και απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας".

Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, πρόσθεσε ότι υπάρχουν δίκαιες και βιώσιμες λύσεις αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα το πρωί για να ενημερώσει σχετικά με τις άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αλλά και να ακούσει τις προτάσεις των άλλων αρχηγών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ