Δύο βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. , ψηφίζουν «Nαι» - Ποιά είναι η θέση τους

Ρήγμα στην παράταξη των ΑΝ.ΕΛ. αλλά και τον κυβερνητικό συνασπισμό προκαλεί η διαφοροποίηση των βουλευτών της συγκυβερνώσας παράταξης Β. Κόκκαλη και Κ. Δαμαβολίτη οι οποίοι δηλώνουν πως θα ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Είμαι υπέρ του ΝΑΙ αν συνεχισθεί το δημοψήφισμα» δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης μιλώντας στο «Ράδιο 9,84» εκφράζοντας την άποψη ότι το δημοψήφισμα είναι «Ναι η Οχι στο ευρώ».

Όπως είπε ο κ. Δαμοβολίτης «όταν εγώ είδα ότι η συμφωνία θα έχει μέτρα και δεν καταφέραμε να πάμε σε αυτό που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, για το τι θα αποφασίσω 'έπρεπε να πάρω και τη βούληση του κόσμου». Παράλληλα, ανέφερε ότι ξεκίνησε και έκανε διαδρομές πάνω στα προεκλογικά σημεία που είχε επισκεφθεί κατά την προεκλογική περίοδο και ξαναπήγε στη συνέχεια για να πει ότι θα έχουμε «μέτρα η ρήξη».
«Ο κόσμος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, ζητούσε -με μια ποσόστωση 8 -2, 9-1- να πούμε "Ναι" σε συμφωνία γιατί η ρήξη έχει αχαρτογράφητα νερά και μπορεί να πολύ χειρότερα» υποστήριξε ο Δαμοβολίτης και πρόσθεσε: «Παίρνοντας αυτό ως ιδέα, φθάνω στο δια ταύτα με την προσωπική μου εκτίμηση, που δεν είναι ίδια με τη γραμμή του κινήματος, το δημοψήφισμα είναι ευρώ η δραχμή».

Ανέφερε, ακόμη, ότι η στάση του αυτή δεν σημαίνει ότι νομιμοποιεί τα μνημόνια, τους εκβιασμούς των δανειστών ή την οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε από την τρόικα και οδήγησε στην καταστροφή των Ελλήνων θεωρώντας όμως ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρώπης.
«Αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε αυτό το περήφανο "όχι" και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με κλειστές τράπεζες, με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά... αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε "όχι", τι ακριβώς θα κάνουμε;», κατέληξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.


Από τη μεριά του, ο βουλευτής Λαρίσης Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε ότι θα ψηφίσει ανοιχτές τράπεζες και θα προκρίνει την ακύρωση του δημοψηφίσματος και την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
«Άκουσα τον κ. Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει capital control γι'αυτό ψήφισα υπέρ του δημοψηφίσματος» δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον ΑΝΤ1, ενώ κάλεσε τον ΠτΔ να ακυρώσει το δημοψήφισμα.
«Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Δεν είχαμε εντολή να κλείσουμε τις τράπεζες και να κουρευτούν οι καταθέσεις».
Ερωτηθείς τι θα ψηφίσει αν τελικά γίνει το δημοψήφισμα, απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακυβευτεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ μου δίνει το δικαίωμα, μέσω κεντρικών στελεχών να μιλάμε για δραχμή, συμπλήρωσε.
«Δίνουμε τη μάχη μέσα στο ευρώ. Δυστυχώς μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ μας δίνουν το δικαίωμα να μιλάμε για δραχμή» σημείωσε ο κ.Κόκκαλης, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη και πως «το κόμμα θα τοποθετηθεί». «Εγώ εντολή να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ δεν είχα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ