Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Επίσημες συστάσεις στους τουρίστες στην Ελλάδα: Να έχετε μαζί σας ευρώ

Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Ολλανδία, Σουηδία και Πολωνία ζητούν από τους τουρίστες να έχουν μετρητά λόγω των εκτάκτων συνθηκών στην Ελλάδα.

Την κατάσταση της οικονομίας και των ΑΤΜ πολλά από τα οποία έχουν στερέψει από χρήματα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την πρόταση των θεσμών.
Ήδη Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Φινλανδία προχώρησαν σε αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών προς τους τουρίστες των χωρών τους που είτε βρίσκονται είτε σχεδιάζουν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα.
Κοινή συνισταμένη όλων των οδηγιών η προτροπή προς τους τουρίστες να έχουν μαζί τους περισσότερα χρήματα και μέσα για διαφορετικούς τρόπους πληρωμών (χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες). Σημειώνεται ότι τα κείμενα αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες των υπουργείων Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Στην ανακοίνωσή του το Γερμανικό ΥΠΕΞ τονίζει πως λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην χώρα, οι τουρίστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές καθυστερήσεις και «προβληματικά σημεία» και γι' αυτό καλεί τους Γερμανούς τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά.


Τo Foreign Office (βρετανικό ΥΠΕΞ) προχώρησε στην αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα ως προς την ανάγκη οι Βρετανοί τουρίστες να έχουν μαζί τους περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα. «Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους την πιθανότητα οι τραπεζικές υπηρεσίες να περιοριστούν με έκτακτη ανακοίνωση. Εξασφαλίστε ότι έχετε μαζί σας αρκετά ευρώ σε μετρητά για να καλύψετε έκτακτες ανάγκες, απρόβλεπτες καταστάσεις και απροσδόκητες καθυστερήσεις».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ