EKTAKTO: Βαρουφάκης στο BBC: Εξετάζουμε capital control και κλείσιμο τραπεζών από Δευτέρα

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του BBC, Τις σκέψεις της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση συζητά την εφαρμογή capital control και το κλείσιμο των τραπεζών τη Δευτέρα.

Ο έλεγχος στη μεταφορά κεφαλαίων και στις αναλήψεις αποτελεί μέτρο της κυβέρνησης μπροστά στην ανησυχία των πολιτών, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο δημοσιογράφος του BBC, Mark Mardell ανήρτησε:

Μάλιστα, σήμερα καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, το οποίο έχει συσταθεί από το 2010 με στόχο να παρεμβαίνει όταν διαταράσσεται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει αυτήν την ώρα, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης, στις 16.00, έχει οριστεί η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Στη σύσκεψη της οποίας θα προεδρεύσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, θα πάρουν μέρος ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας και ο Υποδιοικητής Γιάννης Μουρμούρας και εκ μέρους των τραπεζιτών η Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters η EKT εξετάζει να αυξήσει το «κούρεμα» των εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών, αλλά να διατηρήσει το σύστημα παροχής έκτακτης ρευστότητας, για 48 ώρες, αναμένοντας θετική εξέλιξη και πιθανή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας - δανειστών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ