Κρύα σούπα με ρεβύθια και ταχίνι από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά συνταγής
1 κούπα ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κούπα ψιλοκομμένο αγγούρι με τη φλούδα τους πλυμμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
1 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κούπες έτοιμα βρασμένα ρεβύθια
3 κ.σ. χυμός λάιμ
ελαιόλαδο
¼ κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 σκ. σκόρδο
2-3 κ.σ. ταχίνι
100 γρ. φέτα τριμμένη

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με το κουτάλι απαλά χωρίς να το πατάμε, ανακατεύουμε τις ντομάτες με το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα ρεβίθια μαζί με το χυμό λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, κύμινο, σκρόδο, το ταχίνι και λίγο αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε νερό μέχρι η σύσταση της να φτάσει εκεί που τη θέλουμε. Η σωστή σύσταση αυτής της σούπας είναι λίγο πηχτή. Δεν τη θέλουμε να είναι πολύ αραιή.
Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε τη σούπα σε μπολ και από πάνω μοιράζουμε το μείγμα με τη ντομάτα και το αγγούρι, τη φέτα, έξτρα κίμινο και ελαιόλαδο…
Είναι μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή που χρησιμοποιεί τα ρεβύθια που τυχόν μας έχουν μείνει .
Tip
Αν θέλουμε μπορούμε να βγάλουμε τα σπόρια από τις ντομάτες πριν τις ψιλοκόψουμε! Τις κόβουμε οριζόντια στη μέση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε τα σπόρια! 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ