48 ώρες πριν το Eurogroup - Οι προτάσεις της Ελλάδας, η απάντηση της Κομισιόν,το capital control & η διάψευση

 Σύμφωνα με χθεσινοβραδινό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, το βράδυ της Δευτέρας αν πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων.

 

Επιπλέον, η Süddeutsche Zeitung τονίζει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο, τότε θα απομονωθεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η διάψευση της  ελληνικής κυβέρνησης 

Το Reuters ανέφερε πως αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης διέψευσε τα εν λόγω σενάρια, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων το Σαββατοκύριακο.

«Τα σενάρια περί επιβολής capital controls δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», φέρεται να δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή.


Ντράγκι: Ρευστότητα όσο είναι φερέγγυες οι ελληνικές τράπεζες

Σχετικά με την Ελλάδα, ο Ντράγκι είπε ότι οι μηχανισμοί εποπτείας που εγκρίθηκαν κάνουν την ΕΚΤ επόπτη του ελληνικού ζητήματος, ενώ τόνισε ότι όταν πρόκειται για νομισματική πολιτική η ΕΚΤ θα συνεχίσει να λαμβάνει αποφάσεις με απόλυτη ανεξαρτησία. Αυτή η προσέγγιση βάσει κανόνων είναι αυτό που απαιτείται και αυτή θα είναι η πορεία μας στο μέλλον, είπε ο κ. Ντράγκι. 
Η ρευστότητα που έχει δοθεί στις ελληνικές τράπεζες φτάνει το 118%. Θα συνεχίσει η βοήθεια ρευστότητας όσο είναι φερέγγυες οι ελληνικές τράπεζες και όσο η ελληνική κυβέρνηση έχει πρόσβαση στην αγορά.

Δείτε εδώ τις ελληνικές προτάσεις

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ